e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Emniyet Müdürü Şahin’den siber güvenlik için insan faktörü vurgusu


Emniyet Müdürü Şahin’den siber güvenlik için insan faktörü vurgusu

Siber saldırganlar tarafından ‘kesin kupon, kesin tutar’ şeklinde paylaşımlar yapılıp karşı taraftan para istenerek kupon satışı yapıldığını belirten 4’üncü Sınıf Emniyet Müdürü Erden Şahin, “Bunun sonucunda da kişilere ‘kazandınız ama bunu alabilmeniz için sizin vergi ödemeniz lazım’ şeklinde geri dönüşler yaparak ekstra para almaktadırlar” dedi.

Bu konuda kişilerin bilinçli olmaları gerektiğini söyleyen Şahin, “Ticari faaliyet yapan iş yerleri veya ticari alışveriş yapan vatandaşlarımız yine alışveriş yaptığı yerleri daha önceden kontrol etmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Siber saldırılar konusunda bilişim firmaları olduğunu aktaran Şahin, “Burada gerekli güvenlik duvarlarının güncel tutulması için eğitim veriliyor. Ama burada yine insan faktörü öne çıkıyor. Bir sistem ne kadar güvenli olursa olsun, ne kadar gelişmiş bir korumaya sahip olursa olsun onu kullanan kullanıcı kullanım şekli ve kendi güvenliği hakkında bilgili değilse zero day (sıfırıncı gün) dediğimiz ataklar gerçekleşmektedir” şeklinde konuştu.

VİDEO: 588
BAŞLIK: Emniyet Müdürü Şahin’den Siber Güvenlik İçin İnsan Faktörü Vurgusu
KONUŞMACI: Erden Şahin – 4’üncü Sınıf Emniyet Müdürü
ETKİNLİK: 5. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 25 Mart 2021, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara