e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

En çok veri kaçağı uç nokta bilgisayarlarda


En çok veri kaçağı uç nokta bilgisayarlarda

HAVELSAN Siber Güvenlik Hizmetleri Grup Lideri Dr. Mert Özarar, Kişisel Verileri Koruma Kanunu (KVKK) çerçevesinde önemli konulardan birisinin son noktadan uç nokta bilgisayarlarda verinin dışarıya kontrollü bir biçimde çıkarılması olduğunu söyledi.

Bu noktada veri kaçağı önleme (DLP/ data leakage prevention) sistemine değinen Dr. Mert Özarar, “DLP sistemleri Endpoint DLP ve Network DLP olarak ikiye ayrılıyor. Network içerisinde de farklı Network dolaşımlarında veri kaçakları olabilirken, uç noktalarda, uç bilgisayarlarda daha fazla rastlıyoruz” dedi.

Bu konuyla ilgili HAVELSAN’da yaklaşık 2 buçuk yıldır çalıştıklarını belirten Özarar, “Bir geliştirme takımımız var. Bunun dışında yine HAVELSAN’ın resmen site ekibinden, farklı kaynaklarından destekler alıyoruz. Yani şuanda Türkiye’deki bu konuyla ilgili yerli ve milli çözüm üreten en kapsamlı ve nitelikli ekip olduğumuzu ifade etmek isterim” ifadelerini kullandı.

VİDEO: 487
BAŞLIK: En Çok Veri Kaçağı Uç Nokta Bilgisayarlarda
KONUŞMACI: Dr. Mert Özarar – HAVELSAN Siber Güvenlik Hizmetleri Grup Lideri
ETKİNLİK: 3. e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi
TARİH: 12 Kasım 2020, Perşembe
YER: Kişisel Verileri Koruma Kurumu – Ankara