e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Erdem Eriş: Kavramları Tanımlamazsak Farklı Yönlere Gidebiliriz


Erdem Eriş: Kavramları Tanımlamazsak Farklı Yönlere Gidebiliriz

İstanbul’da 8 Mayıs 2018 tarihinde Boğaziçi Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen 1.e-Safe Boğaziçi Kişisel Verileri Korumada Yerli Çözümler Zirvesi’nde Yerli İşletmeler Derneği Başkanı Erdem Eriş düşüncelerini bizlerle paylaştı.

Zirveyi değerlendiren Erdem Eriş şunları söyledi: “Yerli oyuncularla, üreticilerle beraber olmak çok güzel. Bu konuda hassasiyet gösterilen bir etkinlik olduğu için teşekkür ediyorum. Kamunun, endüstrinin, akademinin, STK’ların bir arada olduğu bir etkinlik olması da çok verimli olmasını sağladı. Çok keyif aldığım, istifade ettiğim bir etkinlik oldu.

Yerli ve millîlik hepimiz için önemli bir konu. Bu ülkedeki herkes için ortak paydamız. Hepimiz bununla ilgili emek sarf ediyoruz ama yerli ve millilik kavramlarını tanımlamadığımız sürece bunu ölçemediğimiz zaman bunu yönetemiyoruz. Bu kadar önemli kavram havada kalabiliyor. Sizin zihninizde, bizim zihnimizde başka birinin zihninde farklı tanımlar oluştuğu zaman aynı yöne gitmemek gibi bir sonuca doğru gidebiliyoruz. Bu konu için birçok akademisyenin olduğu akademik bir kurul kurduk. Bu akademik kurulun çalışmaları ile her sektöre özel endeks hazırlıyoruz. Bu çalışma Türkiye’de ilk, dünya çapında olmasını istiyoruz.”

VİDEO: 076
BAŞLIK: Erdem Eriş: Kavramları Tanımlamazsak Farklı Yönlere Gidebiliriz
RÖPORTAJ: Erdem Eriş – Yerli İşletmeler Derneği Başkanı
ETKİNLİK: 1.e-Safe Boğaziçi Kişisel Verileri Korumada Yerli Çözümler Zirvesi
TARİH: 8 Mayıs 2018, Salı
YER: Boğaziçi Üniversitesi, Albert Long Hall Kültür Merkezi – İstanbul