e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Galip Zerey: Siber Güvenlik Alanında Yerli Yazılımlar Kullanmak Hedefimiz


Galip Zerey: Siber Güvenlik Alanında Yerli Yazılımlar Kullanmak Hedefimiz

İstanbul’da 8 Mayıs 2018 tarihinde Boğaziçi Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen 1.e-Safe Boğaziçi Kişisel Verileri Korumada Yerli Çözümler Zirvesi’nde Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Galip Zerey röportaj verdi.

Zirveyi değerlendiren Galip Zerey şunları söyledi: “Siber güvenlik konusu gündemimizde olan çok önemli bir konu. Siber güvenlik konusunda yeterli önlemler alınmazsa sonuçlar çok ağır olabiliyor. Biz bakanlık olarak siber güvenlik konusundaki çalışmalarımızı artırarak devam ediyoruz. Burada önemli olan şey siber güvenlik personeli, uzmanları Türkiye’de yeterli değil. Mevcut olan arkadaşlarımızın da sürekli kendilerini yenilemesi, eğitim alması, teknolojiyi takip etmesi gerekiyor. Çünkü Siber saldırılar devamlı değişiklik gösteriyor. Bu konuda üniversitelere çok önemli görevler düşüyor. Siber güvenlik alanında Boğaziçi Üniversitesi çok iyi eğitimler veren üniversitelerden biri. Bizim beklentimiz diğer üniversitelerden de benzer etkinlikler yapmaları. Çünkü bu alandaki eleman eksikliği zayıf tarafımız. Bakanlıklar ve kamu kurumlarındaki siber güvenlik alanındaki alacağımız tedbirleri alırken bu arkadaşlara ihtiyacımız var.

Siber güvenlik alanında daha alacağımız çok yol var, daha yolun başında sayılırız. Biz bugüne kadar önemli bir farkındalık yarattık. Herkes olayın öneminin farkında. Ne gibi tedbirler almamız gerektiğini planlıyoruz ve devamlı bu tedbirler değişiyor. Sürekli çalışmak takip etmek önlemler almak gereken bir alan. En büyük hedeflerimizden biri de siber güvenlik alanında yerli yazılımlar kullanmak.”

VİDEO: 077
BAŞLIK: Galip Zerey: Siber Güvenlik Alanında Yerli Yazılımlar Kullanmak Hedefimiz
RÖPORTAJ: Galip Zerey – Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı 
ETKİNLİK: 1.e-Safe Boğaziçi Kişisel Verileri Korumada Yerli Çözümler Zirvesi
TARİH: 8 Mayıs 2018, Salı
YER: Boğaziçi Üniversitesi, Albert Long Hall Kültür Merkezi – İstanbul