e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Erman Karaca: Bilişim Sanayicileri Olarak Türkiye’nin Dijitalleşmesini Son Derece Önemsiyoruz


Erman Karaca: Bilişim Sanayicileri Olarak Türkiye’nin Dijitalleşmesini Son Derece Önemsiyoruz

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) himayesinde, 24 Eylül 2020’de Ankara’da gerçekleştirilen 4.e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’nde, TÜBİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Erman Karaca’nın organizasyon hakkındaki düşüncelerini dinledik.

Karaca, etkinlik hakkında şunları söyledi: “Pandemi süreci aslında dijitalleşmeyi hızlandırdı. Ortalama 5-6 yıl hızlandırdığını düşünüyoruz. Dijitalleşmenin ve dijital ekonomiye dönüşün hızlandığı bir süreçte, siber güvenlik son derece önemli konulardan bir tanesi oldu. Dolayısıyla e-Safe zirvesini çok önemsiyoruz. Tabii pandemi ile dijitalleşme ile hayatımızda yeni normale geçiş hızlanmış oldu. Yeni normalimiz artık bundan sonra artık bu şekilde, hibrit yapıda olacaktır. Dolayısıyla, bilişim sektöründeki birçok etkinliği de bu süreçte biz online olarak yaptık. İlk kez böyle bir hibrit etkinliği yapıyoruz, o açıdan da Musa Bey başta olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyorum. Çok güzel bir etkinlik olduğunu ve tam da doğru bir zamanda olduğunu düşünüyorum.”

Karaca TÜBİSAD’ın siber güvenlik konusuna bakış açısını şöyle özetledi: “Biz, bilişim sanayicileri olarak, Türkiye’nin dijitalleşmesine, dijital ekonomiye dönüşümü son derece önemsiyoruz. Dolayısıyla, ülkemizin dijitalleşmesi açısından toplumun dijitalleşmesi, devletin dijitalleşmesi, dijital devlete dönmesi ve de özel sektörün dijitalleşmesi önemli.”

Karaca, şöyle devam etti: “Dünyada siber güvenliğe yapılan, aslında siber güvenlikten kaynaklanan giderlere baktığımız zaman, ‘Digital Europe’un raporuna göre Avrupa’da yılda 165 milyar avroluk bir kayıp söz konusu. Bir atak milyonlarca lirayı götürebiliyor. O yüzden artık bu kadar dijitalleşmenin hızlandığı ve dijital işlerimizi yönetebildiğimiz yapıda hem bireylerin hem şirketlerini hem devletlerin siber güvenlik önlemlerini alması çok daha kritik oldu.”

VİDEO: 159
BAŞLIK: Erman Karaca: Bilişim Sanayicileri Olarak Türkiye’nin Dijitalleşmesini Son Derece Önemsiyoruz
RÖPORTAJ: Erman Karaca – TÜBİSAD Yönetim Kurulu Başkanı
ETKİNLİK: 4.e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 24 Eylül 2020, Perşembe
YER: BTK Ankara