e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Etkinliğin kahramanları İTÜ’nün siber gücü oldu!


Etkinliğin kahramanları İTÜ’nün siber gücü oldu!

E-Safe’in her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği siber güvenlik zirvelerinin 8’incisi, 18 Ocak 2024 Perşembe günü İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’ne gerçekleştirildi.

8’inci e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’nin bu yıl odaklandığı konu ‘’Siber Güvenlikte Kariyer’’ oldu.

Etkinliğe İTÜ Siber Güvenlik Kulübü’nden katılan Sümeyye Tombul, “Bugünkü etkinlikte röportaj kısmında katılımcılara ve konuşmacılara merak edilebilecek bazı soruları sordum. Benim için güzel bir deneyimdi” dedi.

İTÜ Siber Güvenlik Kulübü Komisyon Üyesi ise, “Etkinlikte teknik kısımda yer aldım. Gelen konuşmacılara plaketlerini takdim ettim. Benim açımdan güzel bir süreçti” ifadelerini kullandı.

Kulübün başka bir üyesi de, “Ben bugün rejideydim. Ekibe teknik olarak destek verdim. Ses ve görüntü olarak yardımcı oldum. Etkinlik benim için çok faydalıydı. Sektörde önde gelen isimlerle tanışma fırsatı buldum. Çok başarılı bir etkinlikti” diye konuştu.

Kayra Büyüklü: “CTF’de ikinci oldum”

Matematik Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Kayra Büyüklü de etkinliğe yarışmacı olarak katılanlardan birisi oldu. Büyüklü etkinlikte yaptıklarından şöyle bahsetti:

“Bu etkinlikte genel olarak komitelerin düzenlenmesi hakkında işler yaptım. Gerektiğinde getir götür işlerini de yaptım. Her türlü rejide de katkım bulundu. Bunun yanı sıra CTF’de katılım gösterdim. CTF’de 2’nci oldum.”

Demir: “Seneye de burada olacağız”

İTÜ Siber Güvenlik Bölümü’nden Alperen Doğan ise etkinliğe dair, “Etkinlik gerçekten keyifli geçti. Etkinliği düzenleyen herkese teşekkürler. Özellikle e-Safe’e teşekkür ediyorum” dedi.

İTÜ Elektronik ve Haberleşme Bölümü öğrencisi Çınar Gülben de etkinliği şu sözlerle değerlendirdi:

“Gayet güzeldi. Herkesin emeğine teşekkür ederim. Siber güvenlikte kendimi neden geliştirmem gerektiğini bir defa daha hatırlattı.”

İTÜ Siber Güvenlik Bölümü öğrencisi Demir de, “Gayet keyifliydi. İzlemesi de keyifliydi. Seneye de burada olacağız” ifadelerini kullandı.

İTÜ Jeoloji Bölümü öğrenci İbrahim ise, “Etkinlikte daha çok önemli yerleri not aldım. Etkinlik gayet eğlenceliydi. Daha da önemlisi bilgilendiriciydi” dedi.

Kadıoğlu: “Tecrübeyle dolu bir zirve oldu”

İTÜ Siber Güvenlik Başkanı Ahmet Burak Kadıoğlu da, “Bu zirvede görev aldığımız için çok mutlu olduğumuzu dile getirmek istiyorum. Bizim için tecrübeyle dolu bir zirve oldu. Komisyon arkadaşlarıma da çok teşekkür ediyorum. Tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Özellikle e-Safe’e böyle bir zirvede bize görev verdiği için çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
İTÜ Gemi Mühendisliği Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi Gökçe de, “Etkinlikte iletişimi koordine ettim ve röportaj konusunda yardımcı oldum. Etkinlik gayet keyifliydi” diye konuştu.

İTÜ Siber Güvenlik Kulübü’nde Alpar ise etkinliğe dair şöyle konuştu:

“Etkinlikte teknik işlere yardımcı oldum. İnsanları bir yere götürdüm. Eşya taşıdım. Yaka kartı hazırladım.”

Son olarak ise İTÜ Siber Güvenlik Kulübü Başkan Yardımcısı etkinliğe dair şu değerlendirmeleri yaptı:

“Etkinlik çok güzel ve yoğun geçti. Günlük hayatta karşılaşamayacağım sektörden çok önemli isimler vardı. Onlarla iletişime geçme şansı buldum. Katıldığımız için çok mutluyum. Önümüzdeki sene de görev alabiliriz umarım.”

VİDEO: 724
BAŞLIK: Etkinliğin kahramanları İTÜ’nün siber gücü oldu!
RÖPORTAJ: İTÜ Siber Güvenlik Kulübü Üyeleri
ETKİNLİK: 8. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 18 Ocak 2024, Perşembe
YER: İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi – İstanbul