e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Siber güvenlik sektöründeki en büyük açık belirlendi!


Siber güvenlik sektöründeki en büyük açık belirlendi!

E-Safe’in her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği siber güvenlik zirvelerinin 8’incisi, 18 Ocak 2024 Perşembe günü İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’ne gerçekleştirildi.

8’inci e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’nin bu yıl odaklandığı konu ‘’Siber Güvenlikte Kariyer’’ oldu.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan e-Safe Kurucusu ve Zirve Başkanı Musa Savaş, “Biz 7 yıldır Ankara’daydık. Bu yıl 8’incisinin İstanbul’da olmasının belli etkenleri var. Bunlardan birisi Türk Telekom Siber Güvenlik Direktörü Mahmut Küçük” dedi.

Savaş, “Biz bu zamana kadar e-Safe’i Ankara’da kurguladığımızda ‘Türkiye’nin Siber Güvenlikteki Yol Haritası’ diyerek yola çıktık. Sonrasında ‘Kamu ve Özel Sektördeki Zafiyetler’e odaklandık. Daha sonrasında ‘Siber Terör ve Hibrit Savaş’, daha sonra ise ‘Kritik Altyapılar’ olmak üzere birçok konuyu defalarca uzmanlarla irdeledik. Bu çalışmaları yaparken de başlıkları biz belirledik. Kariyere geldiğimiz konusu da şuydu; geçtiğimiz yıllarda Siber Güvenlik Lisesi açıldı. Bu yıl da 4 tane Meslek Yüksek Okulu açıldı. Birisi İstanbul Teknik Üniversitesi , biri Ankara, biri Gebze, birisi de Ege diye biliyorum. Dolayısıyla 1-2 yıl sonra siber güvenlik alaylı taraftan çıkıp, mektepli tarafa yönelmeye başlayacak. Bu nedenle de mektepli taraf göreceli olarak öne geçiyor. Dolayısıyla bu konuya da eğilelim dedik” şeklinde açıklama yaptı.

Savaş devamında, “Siber güvenlikte kariyer temasıyla iş yaparken, bayrak yarışını yapmamak olmazdı. Bayrak yarışı sadece bireysel katılıma açık. Yarışma için maddi ödüllerde koyduk” dedi.

Öte yandan Savaş, “Sektörde bir açık fark ettik. Sadece siber güvenlik sektörüne yönelik kariyer platformuna ihtiyaç var. Yani iş arayanlar ile eleman arayanları buluşturacak bir platforma ihtiyaç var” ifadelerini kullandı.

VİDEO: 725
BAŞLIK: Siber Güvenlik Sektöründeki En Büyük Açık Belirlendi!
KONUŞMACI: Musa SAVAŞ – E-Safe Kurucusu Ve Zirve Başkanı
ETKİNLİK: 8. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 18 Ocak 2024, Perşembe
YER: İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi – İstanbul