e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Türkiye, siber güvenlik konusunda dünya liderleri arasında


Türkiye, siber güvenlik konusunda dünya liderleri arasında

E-Safe’in her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği siber güvenlik zirvelerinin 8’incisi, 18 Ocak 2024 Perşembe günü İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’ne gerçekleştirildi.

8’inci e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’nin bu yıl odaklandığı konu ‘’Siber Güvenlikte Kariyer’’ oldu.

Etkinlikte konuşmacı olarak yer alan MonSpark Kurucu Ortağı ve CTO’su Burak Dönmez, etkinlik hakkındaki düşüncelerini şu şekilde dile getirdi:

“Etkinlik şuana kadar katıldığım etkinlikler arasında katılımcı kalitesinde kıyaslayacak olursak gördüğüm en üst seviye etkinliklerden birisiydi. Katılımcılar hem istekli hem de hevesliler. Panelistler oldukça kaliteli konular üzerinde, oldukça yetenekli ve sektörde duyulmuş insanlar oldukları için bence etkinlik gayet başarılı.”

Türkiye’nin siber güvelik noktasında hangi konumda olduğunu da anlatan Dönmez, “Özellikle MonSpark sayesinde dünyanın farklı ülkelerinde de siber güvenlik süreçlerinin nasıl ilerlediğini gördüğümüz için Türkiye’nin gerçekten siber güvenlikte dünya liderleri arasında olduğunu söyleyebilirim. Tabi piyasada Amerika gibi önemli aktörler var. Ancak özellikle kalifiye eleman yetiştirme noktasında Türkiye büyük adımlar atmaya başladı. Bu kapsamda öğrencilerde oldukça istekliler, siber güvenlik sektörüne hevesli bir şekilde atılmak istiyorlar. Bu diğer ülkelerde göremediğimiz bir nokta” dedi.

VİDEO: 723
BAŞLIK: Türkiye, Siber Güvenlik Konusunda Dünya Liderleri Arasında
RÖPORTAJ: Burak Dönmez – MonSpark Kurucu Ortağı ve CTO
ETKİNLİK: 8. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 18 Ocak 2024, Perşembe
YER: İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi – İstanbul