e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Halil Polat: Kişisel Verilerimizi Asla Herkesle Paylaşmamamız Gerekiyor


Halil Polat: Kişisel Verilerimizi Asla Herkesle Paylaşmamamız Gerekiyor

İstanbul’da 8 Mayıs 2018 tarihinde Boğaziçi Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen 1.e-Safe Boğaziçi Kişisel Verileri Korumada Yerli Çözümler Zirvesi’nde BTRisk temsilcisi Halil Polat röportaj verdi.

Zirveyi değerlendiren Halil Polat şunları söyledi: “Farklı birçok alandaki insanı buluşturan bir zirve oldu. Hukukçu, güvenlik, yazılım gibi farklı alanlardaki herkesin buluştuğu ve birbirinden bir şeyler alabileceği bir zirve oldu. Başarılı bir etkinlik oldu.

Etkinlikte iki taraf var: Bir güvenlik tarafı verinin korunması, kişisel veri. Diğer taraf; kanun tarafı ve uyum vs. ikisi de birbirinden bir anlamda uzaktı. Burada ikisi de zirveye geldi, buluştu ve veri aktarımı oldu. Bu tip etkinliklerin artırılması arzumuz olur.

Kişisel verilerimizi asla herkesle paylaşmamamız gerekiyor. Paylaştığımızın farkında bile değiliz. İnsanlar eskiden güvenlik ile ilgili söylediklerimizin komple teorisi olduğunu düşünüyordu. Bugün biraz daha inanıyor insanlar çünkü kendileri yaşıyor. Telefonlar sesi hatta görüntü alıyor düşüncesine artık herkes inanıyor.”

VİDEO: 078
BAŞLIK: Halil Polat: Kişisel Verilerimizi Asla Herkesle Paylaşmamamız Gerekiyor
RÖPORTAJ: Halil Polat – BTRisk
ETKİNLİK: 1.e-Safe Boğaziçi Kişisel Verileri Korumada Yerli Çözümler Zirvesi
TARİH: 8 Mayıs 2018, Salı
YER: Boğaziçi Üniversitesi, Albert Long Hall Kültür Merkezi – İstanbul