e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Gönül Kamalı: Yazılımlardaki Bilgilerin Korunması için Siber Güvenlik Çok Önemli


Gönül Kamalı: Yazılımlardaki Bilgilerin Korunması için Siber Güvenlik Çok Önemli

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) himayesinde, 24 Eylül 2020’de Ankara’da gerçekleştirilen 4.e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’nde, Yazılım Sanayicileri Derneği (YASAD) Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Kamalı’nın organizasyon hakkındaki düşüncelerini dinledik.

Gönül Kamalı etkinlik hakkında şunları söyledi: “4. Siber Güvenlik Zirvesi, e-Safe’in şu andaki kurgusuyla ve içerik olarak bu dönemde yapılabilmesi noktasında, başta Musa Savaş olmak üzere tüm ekip arkadaşlarını tebrik ediyorum. Bu diğer zirveler için örnek olacaktır.”

Kamalı, YASAD’ın siber güvenliğe bakış açsını şu şekilde özetledi: “Çok kritik dikeylerden bir tanesi siber güvenlik. Her yazılımın, ürettiğimiz ve ürün haline getirdiğimiz her yazılımın aynı zamanda korunması, yazılımın arkasında oluşturulan bilgi ve değerin çalınmasının engellenmesi ve müsaade edilmeyen bilgilerin paylaşılması hatta dünya üzerinde gezmesi ve seyahat etmesini önlemek amacıyla bizim yedi kritik kümemizden bir tanesini oluşturuyor siber güvenlik kümesi.”

VİDEO: 164
BAŞLIK: Gönül Kamalı: Farkındalığı ve Bununla İlgili Önlemlerin Alınacağı Çok Önemli Bir Zirve
RÖPORTAJ: Gönül Kamalı – YASAD Yönetim Kurulu Başkanı
ETKİNLİK: 4. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 24 Eylül 2020, Perşembe
YER: BTK Ankara