e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Güvenlik altyapılarının yeniden dizayn edilmesi gerekli


Güvenlik altyapılarının yeniden dizayn edilmesi gerekli

Toplumda veri gizliliği ve güvenliğiyle ilgili bilinç oluşturulmasının önemine vurgu yapan Trend Micro Akdeniz Ülkeleri, İsrail, Rusya Federasyonu ve Türki Cumhuriyetler Bölge Başkanı Yakup Börekçioğlu, “Çünkü kişi buradaki en önemli unsurlardan bir tanesidir. Verileri koruma ve gizlilik konusunda sadece teknik standartlar ve yazılım standartlarına bakmak yerine, kişisel verilerin de vatandaşın temel hakkı olduğuna ve kuruluşların bu hakkı nasıl koruyacağına bakılmalıdır” dedi.

İşletmelerin verilerinin daha fazla koruması gerektiğini dile getiren Börekçioğlu, “Ama burada mevcut yapının yeterli olduğunu düşünüp bunun üzerine sadece bazı eklemelerle korumanın yapılacağını düşünmek yanlıştır. Özellikle korona günlerinde veriler tamamen internete açılmıştır ve bu internet üzerinden kullanıma sunulmaktadır. Bu nedenle güvenlik altyapılarının tamamen yeniden dizayn edilmesi gerekmektedir” şeklinde konuştu.

VİDEO: 414
BAŞLIK: Güvenlik Altyapılarının Yeniden Dizayn Edilmesi Gerekli
KONUŞMACI: Yakup Börekçioğlu – Trend Micro Akdeniz Ülkeleri, İsrail, Rusya Federasyonu ve Türki Cumhuriyetler Bölge Başkanı
ETKİNLİK: 3. e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi
TARİH: 12 Kasım 2020, Perşembe
YER: Kişisel Verileri Koruma Kurumu – Ankara