e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Kıraç’tan siber güvenlik için yerlilik vurgusu


Kıraç’tan siber güvenlik için yerlilik vurgusu

Siber güvenlik konusunda iki önemli faktörün olduğunu belirten Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç, Bir tanesi yerli ürün. İkincisi de yerli insan kaynağı. Bunları yapmadığımız sürece genel anlamda siber güvenlikten bahsetmek pek mümkün değil” dedi.

Yerli üretimin yanı sıra yerli insan kaynağını da çok önemsediklerini dile getiren Kıraç, “Bu anlamda Türkiye’nin ilk online siber güvenlik kampını gerçekleştirdik. Yaklaşık 2 bin 500 tane gencimiz bu etkinliğimize başvurdu. Seçilen katılımcılar 2 haftalık eğitim süresi boyunca Türkiye’de alanlarında en iyi arkadaşlar tarafından yaklaşık 25 farklı konuda eğitim alarak yetiştirildiler. Bunların bir kısmını biz istihdam ediyoruz. Bir kısmını farklı şirketlerimize yönlendiriyoruz. Bu gibi etkinliklerin artmasının gerektiğini de düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Siber güvenlikte iki önemli şeyin olduğuna vurgu yapan kıraç, “Bir tanesi siber güvenlikte devamlı tetikte olmak gerekiyor. İkincisi de mutlak bir siber güvenlikten bahsedeceksek, yerli ürün ve yerli insan kaynağını mutlaka yetiştirmek lazım” ifadelerini kullandı.

VİDEO: 412
BAŞLIK: Kıraç’tan Siber Güvenlik İçin Yerlilik Vurgusu
KONUŞMACI: Yusuf Kıraç – Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı
ETKİNLİK: 4. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 24 Eylül 2020, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara