e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Hacking kavramı olayların temelini oluşturuyor


Hacking kavramı olayların temelini oluşturuyor

7’nci e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’nde konuşan BTK USOM İleri Siber Güvenlik Operasyonları Koordinatörü Mahmut Esat Yıldırım, ‘’Değişen dünyada savunma ve istihbarat bakış açısıyla siber tehditler, hibrit savaş ve fırsatlar’’ konusunda bir sunum yaptı.

Mahmut Esat Yıldırım, ilk başta bilinmesi gereken kavramın hacking olduğunu ifade etti. Yıldırım, hacking kavramı için, ‘’Hacking; bir şeyin oluşturulma amacı dışında kullanılmasına denir.’’ ifadelerini kullandı. Modern çağda teknoloji ve dijital dönüşümün dünyayı her zamankinden daha bağlantılı hale getirdiğini ifade eden Yıldırım, bu durumun pek çok açıdan fayda sağlarken, özellikle siber tehditler söz konusu olduğunda yeni riskler ve zorlukları da beraberinde getirdiğin, söyledi.

Mahmut Esat Yıldırım sözlerini şu şekilde sürdürdü: ‘’Siber tehditler, bilgisayar sistemlerini, ağları ve verileri hedef alan zarar verme veya kesintiye neden olma niyetiyle yapılan herhangi bir saldırı veya kötü niyetli faaliyeti ifade eder. Siber tehditlere örnek vermemiz gerekirse; zararlı yazılımlar, hizmet kesintisi saldırıları, oltalama ve sosyal mühendislik saldırıları, uygulama zafiyetleri ve sömürüler, APT saldırıları, veri sızıntıları, tedarik zinciri sızıntıları ve doğal afetler şeklinde sıralayabiliriz.’’

VİDEO: 692
BAŞLIK: Hacking Kavramı Olayların Temelini Oluşturuyor
KONUŞMACI: Mahmut Esat Yıldırım – BTK USOM İleri Siber Güvenlik Operasyonları Koordinatörü
ETKİNLİK: 7. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 26 Nisan 2023, Çarşamba
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara