e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Halil Kemal Taşkın: Dünyadaki Tecrübeyi Kullanarak Yerlileştirmek, Bizim için Çok Daha Kıymetli


Halil Kemal Taşkın: Dünyadaki Tecrübeyi Kullanarak Yerlileştirmek, Bizim için Çok Daha Kıymetli

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) himayesinde, 14 Mart 2019’da Ankara’da gerçekleştirilen 3.e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’nde, Türksat Bilgi ve Siber Güvenlik Yönetim Uzmanı Halil Kemal Taşkın, bizimle etkinlik ile ilgili düşüncelerini paylaştı.

Halil Kemal Taşkın, etkinlik hakkında şunları söyledi: “İlkinden beri katılıyorum. Konular her sene özelleştiği için aynı heyecan giderek artıyor. Çünkü artık genel konuları konuşmanın çok bir anlamı kalmıyor. Özel alanlarda konuşmak ve o alanlara odaklanmak çok faydalı oluyor. O yüzden çok güzel bir etkinlik.”

Taşkın, nano-uydular küp uydulardaki iletişim güvenliği konusunu şu şekilde değerlendirdi: “Bu işin standartlarını mutlaka takip etmek gerekiyor. Yani yerli çözümlerle birlikte, bu alanda yıllardır tecrübe edilen uluslararası standartları da gözetmemiz gerekiyor. Dolayısıyla birçok çalışma bunlara uygun olarak yapılıyor ve akabinde bunların yerli olarak Ar-Ge’si de yapılıyor. Örneğin şu an Türksat 6A için yapılan çalışmalarda, bu tür kriptografik işlemler de dahil birçok modül yerli olarak geliştiriliyor. Tabii ki bunlarda, önceki tecrübelerden faydalanarak destek de alınıyor. Burada, her şeyden tamamen vazgeçerek, kendi kendimize yapacağız demek bazen anlamsız olabiliyor. Dünyadaki tecrübeyi kullanarak bunu yerlileştirmek, bizim için çok daha kıymetli.”

VİDEO: 109
BAŞLIK: Halil Kemal Taşkın: Dünyadaki Tecrübeyi Kullanarak Yerlileştirmek, Bizim için Çok Daha Kıymetli
RÖPORTAJ: Halil Kemal Taşkın – Türksat Bilgi ve Siber Güvenlik Yönetim Uzmanı
ETKİNLİK: 3.e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 14 Mart 2019, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara