e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Hüseyin Karayağız: Amacımız Türk Girişimcileri Dünya Markası Haline Getirmek


Hüseyin Karayağız: Amacımız Türk Girişimcileri Dünya Markası Haline Getirmek

İstanbul’da 8 Mayıs 2018 tarihinde Boğaziçi Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen 1.e-Safe Boğaziçi Kişisel Verileri Korumada Yerli Çözümler Zirvesi’nde Türkiye Bilişim Derneği’nden Hüseyin Karayağız ile konuştuk.

Zirveyi değerlendiren Hüseyin Karayağız şunları söyledi: “Bu kadar çok farklı alandaki insanları STK, özel şirketler, üniversite, diğer kurumlar ve kişiler bir araya gelmiş ve çok zor olmasına rağmen de hâlen tıklım tıklım olan bir etkinlik oldu.

Türk halkı, gençliği ve şirketleri olarak biz şöyle bir handikap yaşıyoruz: ‘Bunu Amerikalar yapmıştır.’ diye; bu palavra. Ben 17 sene Amerika ve Japon firmalarında satış çalışmaları yaptım. Yabancı firmaların Türkiye’deki ürünlerini, çözümlerini şöyle sattık: Bir ürün gelecek, sen git ve bu ürünü anlat. 1-2 seneye bu ürün gelecek. Aslında gelmeyecekmiş. Biz sahada bu ürünleri ‘vizyon-misyon’ diye anlatıyorduk. Sahada müşterilerden gelen istekleri de yurtdışındaki yetkililere de söylüyoruz. Aslında onlar arka planda bu çalışmaların projelerini geliştiriyor ve bizden gelen bilgilerle ‘Aslında dünya bunu istiyor.’ diyor. Bu bilgilerle üç sene içinde bu ürünleri üretmeye, hazırlamaya başlıyor. O zaman zarfında biz bu varmış gibi çalışıyoruz. Bu yabancı şirketlerin tuzağı. Bu bir çıkar çalışması.

Ben bunu fark edince aynı şeyi biz yapalım dedik. “Melek Yatırımcı” fikri buradan çıktı. Beyaz şapkalı, beyaz yakalı kişilerin bir araya gelerek bir fon kurması oldu. Böylece biz hem müşteri hem AR-GE hem de girişimleri biliyoruz. Böylece sahada müşteriye anlatıyoruz ve Türk girişimcileri bu alanda yetiştiriyoruz. Amacımız Türk girişimcileri dünya markası haline getirmek. Yepyeni fikirlerin projelerin peşinde koşturmak ve yanlarında durarak bunları büyütmek.”

VİDEO: 079
BAŞLIK: Hüseyin Karayağız: Amacımız Türk Girişimcileri Dünya Markası Haline Getirmek
KONUŞMACI: Hüseyin Karayağız – Türkiye Bilişim Derneği
ETKİNLİK: 1.e-Safe Boğaziçi Kişisel Verileri Korumada Yerli Çözümler Zirvesi
TARİH: 8 Mayıs 2018, Salı
YER: Boğaziçi Üniversitesi, Albert Long Hall Kültür Merkezi – İstanbul