e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Her kodun çalışması ve bu kodların değiştirilememesi temel sebep


Her kodun çalışması ve bu kodların değiştirilememesi temel sebep

6’ncı e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi’nde konuşan Türk Telekom Kişisel Verileri Koruma Yönetişimi Müdürü Göksun Işıl Batmaz, ‘’Veri Koruma ve Sızma Testlerinde Blockchain Teknolojisi: Potansiyeller ve Uygulama Örnekleri’’ konusunda bir sunum gerçekleştirdi.

Göksun Işıl Batmaz, blockchain teknolojisinde genel ve özel anahtarlar, akıllı sözleşmeler, kimlik kontrol mekanizmaları gibi güvenlik özellikleri ile veriye erişim sağlanmasını ve veri işlem kayıtlarını doğrulayan bir güvenlik korumasını sağladığını belirtti. Batmaz, bu güvenlik sistemlerinin çok güvenli olduğunu ve tek bir merkezden yönetilmediğini bir sürü ağ üzerinden yönetildiği için olası bir saldırı durumunda diğer ağların bundan etkilenmediğini vurguladı.

Göksun Işıl Batmaz sözlerini şu şekilde sürdürdü: ‘’Ancak blockchain teknolojisi de insan yapımı. Bu sebeple de bu teknoloji yapılırken mutlaka gerekli teknik tedbirlerin alınması gerekiyor. Demoların oluşturulması gerekiyor. Blockchain’in temel prensibi bir kodun her zaman çalışması ve bu kodun değiştirilememesi.’’

VİDEO: 712
BAŞLIK: Her Kodun Çalışması ve Bu Kodların Değiştirilememesi Temel Sebep
KONUŞMACI: Göksun Işıl Batmaz – Türk Telekom Kişisel Verileri Koruma Yönetişimi Müdürü
ETKİNLİK: 6. e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi
TARİH: 3 Mayıs 2023, Çarşamba
YER: Kişisel Verileri Koruma Kurumu – Ankara