e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Sınır güvenliği herkes için önemli bir konu


Sınır güvenliği herkes için önemli bir konu

7’nci e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’nde konuşan Sinyal İstihbarat Araştırma ve Proje Geliştiricisi Murat Şişman, ‘’Sınır Güvenliğinde Siber Savunma ve Yenilikçi Teknolojiler’’ konusunda bir konuşma gerçekleştirdi.

Murat Şişman, tüm dünyada sınır güvenliğinin meşhur bir konu olduğunu dile getirdi. Şişman, ‘’Burada kullanılan teknolojilerden bahsetmeden önce Mustafa Kemal Atatürk’ün çok güzel bir sözünü paylaşmak istiyorum; ‘Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır.’’ dedi.

Murat Şişman sözlerine şu şekilde devam etti: ‘’Sınır güvenliğinde kullanabileceğimiz en güzel sözlerden biri budur. Fırsatını koruyamadığınız takdirde sınırlarınızı da korumuş olmuyorsunuz. Bugüne kadar sınır güvenliği denildiğinde geleneksel ve yenilikçi yöntemler aklımıza geliyor. Geleneksel yöntemler arasında; duvar ve tel örgü, mayınlı saha oluşturma, sesli ve görsel uyarı sistemleri, insanlı gözetleme kuleleri, radar sistemleri yer alıyor.’’

VİDEO: 713
BAŞLIK: Sınır Güvenliği Herkes İçin Önemli Bir Konu
KONUŞMACI: Murat Şişman – Sinyal İstihbarat Araştırma ve Proje Geliştiricisi
ETKİNLİK: 7. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 26 Nisan 2023, Çarşamba
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara