e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Hibrit savaşın birebir örneği: Rusya-Ukrayna Savaşı


Hibrit savaşın birebir örneği: Rusya-Ukrayna Savaşı

7’nci e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’nde konuşan BTK USOM Zafiyet Tarama Ekibi Takım Lideri İsmail Erkek, ‘Hibrit savaşta kritik altyapıların siber güvenliği’ konusunda bir sunum gerçekleştirdi.

İsmail Erkek, hibrit savaş dediğimiz olayın aslında farklı birçok disiplinin bir arada kullanılabildiği bir terim olarak karşımıza çıktığını belirtti. Günümüzde siber savaşlar, dünyada gerçekleşen saldırı vektörlerinin kullanımının bu konu içerisinde yer aldığını söyleyen Erkek, özellikle son zamanlarda ‘vekalet savaşlarının’ mücadelesini verdiğimizi söyledi.

İsmail Erkek sözlerine şu şekilde devam etti: ‘’Bulunduğumuz coğrafya gereği aslında şuan mevcut durumda Rusya-Ukrayna Savaşı’na bakılırsa, aslında hibrit savaşın birebir gerçekleştiğini görebiliriz. Rusya, Ukrayna’ya girmeden önce mevcut kritik altyapılarına bazı siber saldırılar düzenledi. Ülkenin bazı savunma mekanizmalarını siber saldırı yöntemleriyle devre dışı bıraktı. Bunun dışında medya üzerinde farklı dezenformasyon imkanlarıyla kitleler ve toplumların yönlendirilmesi mümkün oldu.’’

VİDEO: 706
BAŞLIK: Hibrit Savaşın Birebir Örneği: Rusya-Ukrayna Savaşı
KONUŞMACI: İsmail Erkek – BTK USOM Zafiyet Tarama Ekibi Takım Lideri
ETKİNLİK: 7. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 26 Nisan 2023, Çarşamba
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara