e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

İlk yerli ve milli veri sızıntısı önleme ürünü: BARİYER


İlk yerli ve milli veri sızıntısı önleme ürünü: BARİYER

HAVELSAN Siber Güvenlik Hizmetleri Grup Lideri Dr. Mert Özarar, HAVELSAN’ın veri kaçağının önlenmesi amacıyla yerli ve milli olarak geliştirdiği BARİYER’in işletim sisteminden bahsetti.

Bir Windows sistemi ile bir macOS sisteminin aynı tutulamayacağını söyleyen Dr. Mert Özarar, “Farklı transfer yapıları var. Farklı işletim sitemi komutları var. Dolayısıyla burada Kişisel Verileri Koruma Kanunu’na (KVKK) uyumlu bir veri kaçağı önleme sistemi yapıyorken, işletim sistemine bağımlılık geliştirmeniz gerekiyor. Biz burada hem Windows hem de Linux dağıtımına yönelik geliştirmeler yaptık. Ve bunların üzerinden ürünümüzü çıkarttık” dedi.

BARİYER’in belirlenen engelleme kurallarına uygun olarak kurum dışına verilerin izinsiz çıkmasını ya da sızdırılmasını önlemeye çalıştığını belirten Özarar, “Yüzde 100 HAVELSAN mühendisleri tarafından geliştirildi. Ülkemizin ilk yerli ve milli veri sızıntısı önleme ürünüdür. Gelişmiş bir altyapısı var. Web tabanlı bir yönetim sistemi var” ifadelerini kullandı.

VİDEO: 489
BAŞLIK: İlk Yerli Ve Milli Veri Sızıntısı Önleme Ürünü: BARİYER
KONUŞMACI: Dr. Mert Özarar – HAVELSAN Siber Güvenlik Hizmetleri Grup Lideri
ETKİNLİK: 3. e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi
TARİH: 12 Kasım 2020, Perşembe
YER: Kişisel Verileri Koruma Kurumu – Ankara