e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

İmza teknolojisine sahip güvenlik ürünleri


İmza teknolojisine sahip güvenlik ürünleri

Trend Micro siber güvenlik alanındaki ürünlerinden bahseden Trend Micro Satış Yöneticisi Gökhan Çörekçi, “Bunlardan bir tanesi EdgeFire. Bu ürün tüm sistemler içerisinde zafiyet taraması işlemi yaparak zafiyetleri tespit ediyor. Sanal yama ve sanal imzalarla bu zafiyetlerin önüne geçiyor. Yani OT sektöründeki internet trafiği üzerinden gelebilecek OT sektörüne yönelik protokollerden kaynaklı ataklar olduğunda bu atakların önüne geçebilecek bir imza teknolojisine sahip” dedi.

Diğer ürünün ise EdgeIPS olduğunu söyleyen Çörekçi, “42×70 milimetre bir anahtarlık kadar küçük bir cihaz bu. 200 megabit’e kadar trafiği inceleyebiliyoruz. Zafiyetlere yönelik yazılmış imzalarla koruma sağlıyoruz. Yani aslında OT protokollerini filtreleme ve merkezi yönetim konsolu tarafından kolay yönetim sağlayan bir cihaz. Hem içeriden hem dışarıdan olabilecek saldırıların önüne geçebiliyoruz” ifadelerini kullanarak sözlerine şöyle devam etti:

“SafeLock dediğimiz ürün ise, bizim kritik mühendislik makinelerinde kullandığımız endüstriyel sistemlerde kullanılan ürünler. Bunlar aslında bu cihaz makinelerin üzerinde hiçbir güncellemeye izin vermiyor. Üzerindeki mevcut programı görerek o programın üzerinde tekrar başka bir program yüklenmesine izin vermiyor ve dışarıdan gelebilecek güncellemelerden kaynaklı ya da atakların önüne geçmiş oluyor. Bu kritik makinelerde yapmış olduğumuz bir koruma.”

VİDEO: 556
BAŞLIK: İmza Teknolojisine Sahip Güvenlik Ürünleri
KONUŞMACI: Gökhan Çörekçi – Trend Micro Satış Yöneticisi
ETKİNLİK: 5. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 25 Mart 2021, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara