e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

IoT, günlük yaşantımızda bizimle birlikte


IoT, günlük yaşantımızda bizimle birlikte

6’ncı e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi’nde konuşan Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) Veri Güvenliği ve Bilgi Sistemleri Dairesi Başkanı Ersin Can, ‘’Nesnelerin internetinde (IoT) veri güvenliği: Yeni teknolojik uygulamalar ve riskler’’ konusunda bir sunum gerçekleştirdi.

Ersin Can, insanlık tarihi boyunca iletişim ve iletişim yollarını geliştirmek üzere çalışmalar yapıldığını ve yapılmaya devam ettiğini dile getirdi. Özellikle son yıllarda sıklıkla duyduğumuz nesneler arasındaki iletişimle birlikte nesnelerin interneti kavramının ortaya çıktığını söyleyen Can, nesnelerin interneti için birçok tanım yapıldığını, temelde ise fiziksel nesnelerden ve objelerden oluşan ağ olarak ifade edildiğini belirtti.

Ersin Can konuşmasını şu şekilde sürdürdü: ‘’Bu ağı oluşturan nesneler ise bilgi toplayan sensörler, verinin kaynağını tanımlayan tanımlayıcılar ve internet bağlantısıyla güçlendirilmiştir. Nesnelerin interneti kavramı ilk kez 1999 yılında kullanılmış olup, bu yeni teknolojiyle tedarik zincirinde ürünler üzerinde kullanılması amaçlanmıştır. IoT, günümüzde sadece sanayi için değil insanların günlük yaşantısında da kullanılmaktadır. İnternet, sadece bilgisayarlardan oluşan bir ağ olmayıp artık bilgisayarların yanında her boyutta ve her türlü cihazda bulunan bir ağ olarak evrilmiştir.’’

VİDEO: 695
BAŞLIK: IoT, Günlük Yaşantımızda Bizimle Birlikte
KONUŞMACI: Ersin Can – KVKK Veri Güvenliği ve Bilgi Sistemleri Dairesi Başkanı
ETKİNLİK: 6. e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi
TARİH: 3 Mayıs 2023, Çarşamba
YER: Kişisel Verileri Koruma Kurumu – Ankara