e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Türksat’ın Avrupa’dan Asya’ya uzanan bir kapsama alanı var


Türksat’ın Avrupa’dan Asya’ya uzanan bir kapsama alanı var

7’nci e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’nde konuşan Türksat Faydalı Yük ve RF Sistem Uzmanı Burak Tos, ‘’Hibrit savaşta uydulara olası tehditler ve uydulardaki önlemler’’ konusunda bir sunum gerçekleştirdi.

Burak Tos, ilk öncelikle Türksat hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Tos, Türksat’ın üç farklı alanda hizmet verdiğini ifade etti. Bunlardan ilkinin uydu alanı olduğunu ifade eden Tos, ikincisinin kablo alanı ve üçüncüsünün bilişim hizmetleri olarak sıraladı.

Burak Tos konuşmasını şu şekilde sürdürdü: ‘’Avrupa’dan Asya’ya uzanan bir kapsama alanımız var. Türksat’ın ses, veri, internet, TV ve radyo alanında yayıncılık hizmetler sağladığını söylemek mümkün. Bünyesindeki kablo altyapısını kullanarak yurtiçindeki abonelerine kablo yayıncılık hizmeti sağlıyor. Bilişim hizmetleri kapsamında ise e-Devlet kapısında bu hizmetini sunuyor. Türksat, yani ülkemiz 1994 yılında uydu alanında çalışmalarına başlıyor. O günden bu yana şuanda toplamda 5 adet aktif uydumuz bulunmakta.’’

VİDEO: 694
BAŞLIK: Türksat’ın Avrupa’dan Asya’ya Uzanan Bir Kapsama Alanı Var
KONUŞMACI: Burak Tos– Türksat Faydalı Yük ve RF Sistem Uzmanı
ETKİNLİK: 7. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 26 Nisan 2023, Çarşamba
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara