e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Siber güvenlikte dikkat edilmesi gereken nokta: İç tehditler


Siber güvenlikte dikkat edilmesi gereken nokta: İç tehditler

7’nci e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’nde konuşan Secude Cyber Security ve Güney Bilişim Teknolojileri Bölge Direktörü Levent Tamer, ‘’Günümüz siner dünyasında kişisel verilerin güvenliğinin sağlanması ve içsel tehditlere karşı korunmanın önemi’’ konusunda bir sunum gerçekleştirdi.

Levent Tamer, kişisel ve hassas verilerin dış tehditlerden çok iç tehditlere karşı da korunması gerektiğini belirtti. Dış dünyaya karşı mükemmel bir koruma gerçekleştirdiğimizi ifade eden Tamer, bunun için milyonlarca dolar harcandığının altını çizdi. Tamer, en zayıf halkanın insan olduğunu vurgularken, içsel tehditlerin hiçbir zaman göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledi.

Levent Tamer sözlerine şu şekilde devam etti: ‘’Kişisel veri kişiye ait her türlü bilgidir. Bu kişinin adı, adresi, telefon numarası, doğum tarihi, e-posta adresi, sosyal medya hesap bilgileri hatta IP adresi ve biyometrik verilerini kişisel veri olarak kabul ediyoruz. Kişisel veriler bir kişinin kimliğini belirlemek için rahatlıkla kullanılabilmekte. Bu kişisel verilerin toplanması, işlenmesi, kaydedilmesi, kullanılması ve paylaşılması çoğu ülkede yasal düzenlemeye tabidir ve bu düzenlemeler özellikle kişisel verilerin korunmasını, gizliliğinin sağlanmasını esas alır ve kötüye kullanılmasının önlenmesi gibi birçok konuda sıkı kurallar getirmektedir.’’

VİDEO: 696
BAŞLIK: Siber Güvenlikte Dikkat Edilmesi Gereken Nokta: İç Tehditler
KONUŞMACI: Levent Tamer – Secude Cyber Security ve Güney Bilişim Teknolojileri Bölge Direktörü
ETKİNLİK: 7. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 26 Nisan 2023, Çarşamba
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara