e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

IoT Hayatımızı Kolaylaştırıyor Ama Bir O Kadar da Zaafiyete Yol Açıyor


IoT Hayatımızı Kolaylaştırıyor Ama Bir O Kadar da Zaafiyete Yol Açıyor

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) himayesinde, 25 Mart 2021’de, Ankara’da, hibrit olarak gerçekleştirilen 5.e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’nde, “Türkiye’nin Siber Güvenlik Yol Haritası 2.0” konusu masaya yatırıldı. Etkinliğe, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu ve sektör temsilcileri katıldı.

NETAŞ Siber Güvenlik Hizmetleri Müdürü İsmail Orhan, Yeni Nesil Teknolojilerin Güvenliği konulu bir sunum yaptı ve şunları söyledi “IoT hayatımızı kolaylaştırıyor ama bir o kadar da zaafiyete yol açıyor. Bulut teknolojileri, Hayatımızı kolaylaştırıyor, vaktinde hayal diye bakıyorduk buna ama artık hayatımızın içerisinde. Doğru konfigüre edilmemiş doğru sağlayıcılarla doğru entegratörlerle doğru uzmanlarla yönetilmeyen bir sistem olduğunda kabusa dönebilir dedik. Yapay zekadan bahsettik. Yapay zeka, insanın rolünü kısmı olarak almasına rağmen, güvenlik izlemelerinde otomasyonu desteklemesine rağmen, aynı oranda false pozitifini arttıracağı ve bunun için doğru kullanıcı analizlerinin yapılabilmesi gerektiğinden bahsettik. Kullanıcının normlarını öğrenen, bu sayede anomaliyi tespit edebilen bir mimariden bahsettik.”

VİDEO: 262
BAŞLIK: IoT Hayatımızı Kolaylaştırıyor Ama Bir O Kadar da Zaafiyete Yol Açıyor
KONUŞMACI: İsmail Orhan – NETAŞ Siber Güvenlik Hizmetleri Müdürü
ETKİNLİK: 5. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 25 Mart 2021, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara