e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

‘Kesin Kupon’ Mesajlarına Kanmayın, Bedava Peynir Sadece Peynir Kapanında Olur


‘Kesin Kupon’ Mesajlarına Kanmayın, Bedava Peynir Sadece Peynir Kapanında Olur

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) himayesinde, 25 Mart 2021’de, Ankara’da, hibrit olarak gerçekleştirilen 5.e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’nde, “Türkiye’nin Siber Güvenlik Yol Haritası 2.0” konusu masaya yatırıldı. Etkinliğe, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu ve sektör temsilcileri katıldı.

4’üncü Sınıf Emniyet Müdürü Erden Şahin, etkinlikte yaptığı sunumda şunları söyledi: “Bizim için suçla mücadelede en öncelikli olan yer vatandaşımızın bilinçli olarak internete girmesi ve interneti bilinçli olarak kullanması. Eğer vatandaşlarımızın bilinçli olarak kullanmasını sağlayabilirsek bu sayede suç oranlarının düşeceğini çok iyi biliyoruz. Çünkü vatandaşlarımızın alacağı bir sosyal medya hesabı ile ilgili oluşturmuş olduğu mail adresini, sadece o sosyal medya hesabı için kullandığı değil, sürekli kullandığı bir hesap olması gerektiğini bilmesinin, kendi güvenliğini arttıracağını öğretmeye çalışıyoruz. Ayrıca vatandaşlarımızı yapmış olduğumuz kamu spotları ile uyarmaya çalışıyoruz. Bedava peynir sadece peynir kapanında olur. Biz bunu sürekli söylüyoruz. Şu an sosyal medyada farklı sponsorlu paylaşımlarla, farklı platformlarda, farklı konularla alakalı yayınlar yapılmakta. Özellikle maçlar konusunda, bahis oynanması konusunda… ‘Kesin kupon, kesin tutar’ diye paylaşımlar yapılarak, karşı taraftan para istenmekte ve kupon satışı yapılmakta.”

VİDEO: 266
BAŞLIK: ‘Kesin Kupon’ Mesajlarına Kanmayın, Bedava Peynir Sadece Peynir Kapanında Olur
KONUŞMACI: Erden Şahin – 4’üncü Sınıf Emniyet Müdürü
ETKİNLİK: 5. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 25 Mart 2021, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara