e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

IoT’nin artması, zafiyetlerinde artmasına neden oluyor


IoT’nin artması, zafiyetlerinde artmasına neden oluyor

5G’nin Türkiye içerisinde yaptıkları ve yapacakları büyük başarıların en büyük göstergesi olduğunu belirten NETAŞ Siber Güvenlik Hizmetleri Müdürü İsmail Orhan, sözlerine şöyle devam etti:

“4,5G yapısının ne kadar hızlı değişmeye başladığı ve bu değişim içerisinde sadece 5G hızlarına ulaşmanın ötesinde bunun nasıl güvenlik önlemlerini almamız gerektiği, bunu milli sınırlarımız içerisinde nasıl yaygınlaştıracağımız, en küçük donanımından en üstteki operasyonuna kadar olan sürecin yönetiminden bahsediyorum.”

Yüksek hızın çok sayıda IoT (nesnelerin interneti) demek olduğunu söyleyen Orhan, “Akıllı arabaların trafikte haberleşebildiği, insansız araçların kullanılabildiği bir geleceğe adım attık. Ne kadar fazla hız aynı orantıda yüksek IoT sayısı demektir. IoT’nin artması da daha yüksek hacimli ataklar ve daha fazla zafiyet sayısı demektir” dedi.

VİDEO: 584
BAŞLIK: IoT’nin Artması, Zafiyetlerinde Artmasına Neden Oluyor
KONUŞMACI: İsmail Orhan – NETAŞ Siber Güvenlik Hizmetleri Müdürü
ETKİNLİK: 5. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 25 Mart 2021, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara