e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

IP saldırıları trafik alışverişi yerelleştirilerek çözülebilir


IP saldırıları trafik alışverişi yerelleştirilerek çözülebilir

IP ele geçirme ve siber saldırılar söz konusu olduğunda veri aktarımında genel bir problem olduğunu söyleyen DE-CIX International CEO’su Ivo A. Ivanov, “IP ele geçirme ve küresel internetteki siber saldırılara dayalı olarak, saldırganlar bugün bir araba üzerinde kontrol sahibi olabilir. Sürücünün kimliğini çalabilirler. Hayal edemeyeceğimiz kadar korkunç alanlarda bile arabayı terör saldırısı için kullanabilirler” dedi.

“Finans verileri bozulursa ekonomi risk altında olabilir. Şirketler ve özel şahıs yatırımları risk altında olabilir. İnsanların sağlığını riske atmak o kadar basit” ifadelerini kullanan Ivanov, tüm bu risklerin trafik alışverişini yerelleştirilerek çözülebileceğini söyledi.

VİDEO: 536
BAŞLIK: IP Saldırıları Trafik Alışverişi Yerelleştirilerek Çözülebilir
KONUŞMACI: Ivo A. Ivanov – DE-CIX International CEO
ETKİNLİK: 5. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 25 Mart 2021, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara