e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

İşe alım süreçlerinde makine ve derin öğrenme kullanımı


İşe alım süreçlerinde makine ve derin öğrenme kullanımı

Başkent Üniversitesi Öğretim Görevlisi Avukat Özge Evci Eralp, yapay zekanın işe alım ve diğer iş süreçlerinde kullanılması hakkında bilgilerini e-Safe ile paylaştı.

Özge Evci Eralp, yapay zekanın çok bilinen çeşitlerinin; makine öğrenmesi, derin öğrenme, doğal dil işleme olarak sıralandığını ifade etti. Eralp, makine öğrenmesinin işe alım süreçlerinde nasıl kullanılabileceğini aktardı.

Özge Evci Eralp, konuşmasının devamında şu sözleri söyledi: ‘’İşe alımda en çok kullanılan yapay zeka sistemi makine öğrenmesi. Makine öğrenmesinde verileri siz veriyorsunuz yapay zekaya ve bir sonuç çıkarmasını istiyorsunuz. Yani algoritma sizde. İyi adayların bilgisini verebilir, istediğiniz adayların hangi özellikte olmasını istediğinizi, yaşadıkları yeri ve daha sonra bunların sonucunda bir çıkarım yapar ve uygun adayı belirler yapay zeka. Derin öğrenme ise, insan aklına en çok yakın olan sistem. Mevcut verilerden kendi kendine bir sonuca varır. Bir algoritmaya ya da anahtar kelimeye gerek duymaz. 2014 yılında Amazon bu şekilde bir yapay zeka kullanarak işe alım yaptı fakat incelenildiğinde bu yazılım bir şekilde kadınları sevmiyor. Bu fark edildiğinde ise kadın kelimesini içeren özgeçmişleri elememesi için yapay zekalı yazılımın algoritmasında değişiklik yapılıyor. Ancak yapay zekalı yazılım yine de kadınları sevmemeye devam ediyor ve onları işe almıyor. Sonuç olarak bununla baş edemeyen yazılımcılar, 2018 yılında Amazon’un bu yazılımı kullanmasını sonlandırıyor.’’

VİDEO: 336
BAŞLIK: İşe Alım Süreçlerinde Makine ve Derin Öğrenme Kullanımı
KONUŞMACI: Avukat Özge Evci Eralp – Başkent Üniversitesi Öğretim Görevlisi
ETKİNLİK: 4.e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi
TARİH: 17 Haziran 2021, Perşembe
YER: Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) – Ankara