e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Hukuk hiçbir zaman yapay zekayı yakalayamayacak


Hukuk hiçbir zaman yapay zekayı yakalayamayacak

Başkent Üniversitesi Öğretim Görevlisi Avukat Özge Evci Eralp, yapay zekanın işe alım ve diğer iş süreçlerinde kullanılması hakkında bilgilerini e-Safe ile paylaştı.

Özge Evci Eralp, özellikle herkesin gördüğü dijital reklamlar, sosyal medyada kullanılan uygulamalar, cep telefonları, akıllı saatler, evlerdeki robot süpürgelerin hepsinin yapay zeka teknolojisi ile çalıştığını belirtti. Bu açıdan bilim kurgu olmanın ötesine gittiğini söyledi. Ayrıca son zamanlarda bu teknolojinin işe alım ve diğer iş süreçlerinde kullanılmaya başlandığını hatırlattı. Bu anlamda artık hukuk tarafından da çok tartışıldığını vurguladı. Eralp, hiçbir zaman hukukun yapay zekayı yakalayamayacağının altını çizdi.

Özge Evci Eralp konuşmasına şu sözler ile devam etti: ‘’Öncelikle yapay zekanın tanımı ile başlamalıyız. Herkes yapay zekayı farklı tanımlıyor. Yapay zeka bir robot değil, bir yazılım. İnsan aklını taklit eden bir yazılım. Biz nasıl karar verebiliyoruz, işlemler ve eylemler yapabiliyoruz, öğrenebiliyoruz işte bu şekilde yapay zeka bunları yapabilen bir yazılım. Yapay zekanın işe alım, iş süreçleri, iş hayatında insan kaynaklarıyla ilgili nasıl kullanıldığı konuşacak olursak, bunları iç başlığa ayırabiliriz; planlama, işe alım ve yerleştirme, iş süreçleri. Planlama sürecinde yapay zeka burada bir departmanın hangi ihtiyaçları var, nasıl çalışanlar var, mevcut çalışanlarda olmayan özellikler neler, mevcut çalışanlarda olan çok iyi özellikler neler bunları düşünerek buraya böyle bir aday gerekli şeklinde bir sonuç çıkarabilir. İşe alım ve yerleştirmeye bakarsak aday araması, aday eşleştirmesi, size uygun olabilecek ilanlar gibi sonuçlara varabiliyor yapay zeka. Ayrıca chatbotlar ve robotlarla ile görüşmenin sağlanmasında da yapay zeka kullanılıyor. İş süreçlerinde ise en çok kullanılan simülasyon, eğitim ve adaptasyon süreçleri, verim ölçülmesi, performans yönetimi, asistanlık şeklinde sıralanabilir. Belki şuan tartışılmasa da ileride konuşulacak olan robot müdürler, işin tümünün dağılımını yapabilecek hale gelecek.’’

VİDEO: 335
BAŞLIK: Hukuk Hiçbir Zaman Yapay Zekayı Yakalayamayacak
KONUŞMACI: Avukat Özge Evci Eralp – Başkent Üniversitesi Öğretim Görevlisi
ETKİNLİK: 4.e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi
TARİH: 17 Haziran 2021, Perşembe
YER: Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) – Ankara