e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Rus hacker’ların hedefinde Ukrayna’nın yanında olanlar var!


Rus hacker’ların hedefinde Ukrayna’nın yanında olanlar var!

Rusya-Ukrayna Savaşı’nın siber alanda da devam ettiğini biliyoruz. son zamanlarda ise Rus hacker’ların hedefinde Ukrayna’nın yanında yer alan ülkeler yer alıyor. Ukrayna’yı destekleyen ülkelere karşı Rusya’da bulunan hacker’ların düşmanlık beslediğini ifade eden Microsoft, bu siber saldırıların yüzde 29’unun başarılı olduğunun altını çizdi. Rus hacker’ların sadece resmi kurumları hedef almadığının altını çizen Microsoft, siber saldırıların hedefinde sivil toplum kuruluşları, telekomünikasyon, enerji ve savunma şirketlerinin de olduğunu söylüyor.

Microsoft’un yayınladığı rapora göre, Rusya’da bulunan siber saldırganların Ukrayna ve müttefiklerine karşı siber saldırılar düzenlediğini açıkça görülüyor. Microsoft, Ukrayna dışında 42 ülkeden 100’den fazla kuruluşun bu siber saldırılardan etkilendiğinin altını çziiyor. Bu siber saldırıların yüzde 60’ından fazlasının NATO üyelerini kapsadığını ve ABD’nin ilk hedef olduğunu ifade eden Microsoft, Rus hacker’ların askeri ve insani yardımların merkezi olan Polonya’ya da ciddi siber saldırılar düzenlediğini belirtiyor. Son iki ay içerisinde Danimarka, İsveç, Norveç, Finlandiya ve Türkiye’ye karşı da siber saldırıların düzenlendiğini belirten Microsoft, bu siber saldırıların yüzde 29’unun başarılı olmasına dikkat çekiyor.

Microsoft, Ukrayna’nın bu anlamda siber savaş başladığı an verilerini Avrupa genelindeki veri merkezlerine aktarmasının doğru bir karar olduğunu, bu noktada güvenlik zafiyetini en aza indirdiğini ifade etti.