e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Kişisel Verileri Korumanın Hukuki Yönü / Hiç Değişmeyen Güvenlik Sorumuz: Anne Kızlık Soyadı!


Kişisel Verileri Korumanın Hukuki Yönü / Hiç Değişmeyen Güvenlik Sorumuz: Anne Kızlık Soyadı!

Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) himayesinde 25 Ocak 2018 tarihinde Ankara’da gerçekleşen 1. e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi’nde Av. Özgür Eralp moderatörlüğünde “Kişisel Verileri Korumanın Hukuki Yönü” konusu alanında uzmanları ile ele alındı.

“Kişisel veriler koruma konusu hakkında tartışılan en büyük soru: Bu konu hukukçuların işi mi? Bilişim mi işi mi?” konusuna değinen Eralp, Kişisel veriler konusu bir işlem değil, bir süreçtir. Bu alandaki durumumuz için bir örnek verecek olursak: Yıllardan beri bankaların bir güvenlik sistemi var. Bir sürü program güncelleniyor, yenileniyor ama bankaların güvenlik önlemi yıllardır değişmiyor, harika bir güvenlik sorusu: “Annelerinizin kızlık soyadı…” Her şey güncelleniyor ama bu güvenlik önlemi, sorusu güncellenmiyor. En azından buna bir güncellenme yapılmalı. Çok statik kalıyoruz. Bunlar artık durağan veriler değil, yaşayan veriyi korumamız için sistemlerimizi ve bütün uygulamalarımızı ona göre yapmalıyız.”

1.e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi’nin dördüncü oturumda Av. Metin Kaya, ‘Kişisel verileri koruma kanununun kurumlara getirdiği yükümlülükler’ konusunda; SRP-Legal Kurucu – Yönetici Av. Çiğdem Ayözger, ‘KVKK Yönetmelikleri Kapsamında Dikkat Edilmesi Gerekenler’ konusunda; Adli Bilişim Uzmanı Av. İbrahim Saruhan ise ‘Kişisel verilerin silinmesi, yok edilmesi ve anonim hale getirilmesi’ konusunda bilgilerini katılımcılarla paylaştı.

VİDEO: 015
BAŞLIK: Kişisel Verileri Korumanın Hukuki Yönü / Hiç Değişmeyen Güvenlik Sorumuz: Anne Kızlık Soyadı!
KONUŞMACILAR: Av. Özgür Eralp – Av. Metin Kaya – Av. Çiğdem Ayözger- Av. İbrahim Saruhan
ETKİNLİK: 1. e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi
TARİH: 25 Ocak 2018, Perşembe
YER: Green Park Otel – Ankara