e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

KOBİ’ler ve küçük işletmelerde siber güvenlik bilinci oluşmamış


KOBİ’ler ve küçük işletmelerde siber güvenlik bilinci oluşmamış

Saldırı artışlarındaki hızın, pandemi öncesine göre çok ciddi oranlarda arttığını belirten Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç, “Özellikle finans sektöründe farklı saldırı metotlarının olduğunu gördük. Bu sebeple biz kurumsal müşterilerimize 10 yılı aşkın süredir yönetilebilir güvenlik sistemlerini sunmaya devam ediyoruz” dedi.

Son 1 buçuk yıl içerisinde kurumsalda bin civarında olan müşteri kapasitelerinin bin 500 civarına çıktığını da söyleyen Kıraç, “Kurumsalda herkes önlem almaya başladı ama hala KOBİ’ler ve daha küçük işletmelerde siber güvenlik bilinci oluşmamış. Oraya her hangi bir yatırım yapmıyorlar” ifadelerini kullandı.

Türk Telekom olarak siber güvenlik tarafında Türkiye’nin en ileri teknoloji yatırımı gerçekleştirdiklerini dile getiren Kıraç, “Türkiye’nin güvenlik servis sağlayıcısı konumundaki, Türkiye’nin en kapsamlı siber güvenlik hizmetleri sunan, Türkiye’nin en büyük izleme alanına ve yüksek kapasiteli DDoS koruma altyapısına sahip ilk ve en büyük operatörü olarak yatırımlarımıza devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

VİDEO: 409
BAŞLIK: KOBİ’ler ve Küçük İşletmelerde Siber Güvenlik Bilinci Oluşmamış
KONUŞMACI: Yusuf Kıraç – Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı
ETKİNLİK: 4. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 24 Eylül 2020, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara