e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Apple’ın üretim ortağı hack’lendi!


Apple’ın üretim ortağı hack’lendi!

Elektronik üreticisi Foxconn, fidye saldırısına uğradı ve Meksika’da bulunan fabrikaları hack’lendi. Siber saldırıya uğradığını doğrulayan şirket, fidye saldırısıyla ilgili detay vermekten kaçındı.

LockBit adıyla bilinen çete ise bu saldırıyı üstlendi. Siber saldırının ardından Güney Amerika’da bulunan 3 büyük tesisin çalışmalara ara verdiğini belirtti. Yapılan açılamaya göre, ‘genel üretim üzerindeki etkinin minimum düzeyde tutulmasını’ hedefledikleri belirtildi.

Saldırının ardından hangi ürünlerin tehdit altında olduğu açıklanmazken, kendilerinden 34 milyon dolar fidye talep edildiği söylendi. LockBit fidye yazılım çetesi, Foxconn’a ait patentleri fidye verilmediği takdirde dağıtacaklarını ve ‘fikri mülkiyet oluşturan şemaları, teknik çizimleri sızdıracaklarını vurguladı. Meksika’da bulunan fabrikalardan 100 GB veri çaldıkları ve 20-30 TB’lık yedeklenmiş veriyi yok ettiklerinin de altını çizdiler.