e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Mahmut Küçük: “Teknoloji yeni riskleri de beraberinde getiriyor”


Mahmut Küçük: “Teknoloji yeni riskleri de beraberinde getiriyor”

E-Safe’in her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği siber güvenlik zirvelerinin 8’incisi, 18 Ocak 2024 Perşembe günü İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’ne gerçekleştirildi.

8’inci e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’nin bu yıl odaklandığı konu ‘’Siber Güvenlikte Kariyer’’ oldu.
Etkinlikte konuşmacı olarak yer alan Türk Telekom, Siber Güvenlik Direktörü Mahmut KÜÇÜK, ekinliğe ilişkin düşüncelerini şu şekilde dile getirdi:

“Etkinlik açıkçası iyiydi. Yani katılım biraz sınav dönemleriyle çakıştığı için beklediğimden daha düşüktü. Ama iyiydi. Bir daha yapıldığı zaman tekrar konsept olarak kariyer konsepti daha farklı bir konsept. Bu alanda çalışılıp, daha detaylı, daha zengin içerikte etkinlik düzenlenebilir.”

“Organize olma konusunda sorunlarımız var”

Türkiye’de siber güvenlik alanında nitelikli insan kaynağı konusunda hangi noktada olduğumuzda değerlendiren Küçük, “Aslında çalışkan ve zeki bir milletiz. Organize olma konusunda sorunlarımız olduğunu düşünüyorum. Yani insan kaynağını organize etme ve bunu yönlendirme konusunda daha titiz davranmamız gerekiyor. Çünkü bir insan kolay yetişmiyor. Yıllar alıyor. Bu inan kaynağını gerçekten doğru kanalize etme konusunda siber güvenlik iyi fırsatlar sunuyor. Türkiye’de yetiştirdiğimiz genç ve yetenekli nesi, siber güvenlik alanında globalde rekabet edebilecek seviyede eğitim ve kurslardan geçirip, globalde geçerli sertifikasyonlarıda aldırarak aslında Türkiye’de bir siber güvenlik gücü oluşturmak, bu gücü sadece Türkiye’de değil, bütün dünyada hizmet verebilecek, global şirketlerde çalışabilecek nitelikte, kalitede insanlardan oluşan bir insan kaynağı oluşturmayı hedeflememiz gerekiyor” dedi.

Gelecekteki siber güvenlik hakkında da konuşan Küçük, “Gelecekte teknolojinin değişimi yeni riskleri beraberinde getirecek. Ama hiçbir zaman insan kaynağı ve insan etkisinin siber güvenlikte oluşturduğu risk ve olasılığı ortadan kaldırmayacak. Her şeyin makineler tarafından yapıldığı bir dünya hiçbir zaman yüzde 100 olmayacağı için illaki bir insan bağımlılığı olacak. Siber dünya dijitalleşme büyüdükçe, geliştikçe bu alandaki riskler ve etkileri de büyüyecek” ifadelerini kullandı.

VİDEO: 720
BAŞLIK: Mahmut Küçük: “Teknoloji yeni riskleri de beraberinde getiriyor”
RÖPORTAJ: Mahmut Küçük – Türk Telekom, Siber Güvenlik Direktörü
ETKİNLİK: 8. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 18 Ocak 2024, Perşembe
YER: İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi – İstanbul