e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Prof. Dr. Berna Örs Yalçın siber güvenlikteki asıl problemi açıkladı


Prof. Dr. Berna Örs Yalçın siber güvenlikteki asıl problemi açıkladı

E-Safe’in her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği siber güvenlik zirvelerinin 8’incisi, 18 Ocak 2024 Perşembe günü İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’ne gerçekleştirildi.

8’inci e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’nin bu yıl odaklandığı konu ‘’Siber Güvenlikte Kariyer’’ oldu.
Etkinlikte konuşmacı olarak yer alan İTÜ, Elektrik – Elektronik, Elektronik Ve Haberleşme Mühendisliği Fakültesi’nden Prof. Dr. Berna Örs Yalçın, ekinliğe ilişkin düşüncelerini şu şekilde dile getirdi:

“Bizim katıldığımız panel çok iyi gitti. Çok güzel bilgiler öğrendim. Örneğin BTK Akademi’den haberdar değildim, bunu öğrendim. KVKK’nın eğitimi ne kadar dert ettiğini öğrendim. Siber Güvenlik Lisesi konusunda fikrim oldu. Bence muhteşem bir fikir. Bence iyi gidiyor. Ben kendi adıma baya bilgilendim.”

Asıl problem kariyer basamağı olarak görülmemesi

Siber güvenliğin Türkiye’de konumu hakkında konuşan Yalçın, “Bence şuanda emekliyor. Emekleyen bir bebek gibi olduğunu düşünüyorum. Bilinç ve farkındalık kullanıcılar arasında yaygın değil. Öğrenciler de eğitim de siber güvenlikle ilgilenmiyorlar. Daha çok başında olduğumuzu düşünüyorum. Bence en büyük problem de gençler siber güvenliği kariyer basamağı olarak görmüyorlar” dedi.

Bu tarz etkinliklerin sektöre etkisine de değinen Yalçın, “Çok etkili olduğunu düşünüyorum. Gerekli olduğunu da düşünüyorum. Böyle etkinliklerin ilgiyi artıracağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

VİDEO: 721
BAŞLIK: Prof. Dr. Berna Örs Yalçın siber güvenlikteki asıl problemi açıkladı
RÖPORTAJ: Prof. Dr. Berna Örs Yalçın – İTÜ, Elektrik – Elektronik, Elektronik Ve Haberleşme Mühendisliği Fakültesi
ETKİNLİK: 8. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 18 Ocak 2024, Perşembe
YER: İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi – İstanbul