e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Mehmet Pehlivan: Tüketicilerin Bilgisizliğinden Faydalanıyorlar


Mehmet Pehlivan: Tüketicilerin Bilgisizliğinden Faydalanıyorlar

Ankara’da 15 Mart 2018 tarihinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) himayesinde gerçekleştirilen 2.e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’nde Avukat Mehmet Pehlivan sorularımızı cevaplandırdı.

e-Safe zirvesi için şu değerlendirmelerde bulundu: “Muhteşemdi. Genellikle böyle zirvelerde yaşadığım kötü tecrübe şu: Şirketler gelip ürünlerini tanıtıyorlar, reklam amaçlı oluyor. e-Safe Zirvesi’nde bu olmadı. Katılımcılar bizi muhteşem bilgilendirdi, keyif aldık.”

Sosyal medya başta olmak üzere birçok mecranın sözleşmelerinde çeşitli açıklarla haklarımızı elimizden aldığını sunumunda paylaşan Mehmet Pehlivan; “Bu sözleşmeler tüketici hukuku veya kişisel verileri düzenleyici denetleyici haklar kapsamında denetleme mekanizmalarının olmaması nedeni ile bu kadar fütursuzca hazırlanmış sözleşmeler. Tüketicilerin bu konularda bilgisizliğinden faydalanıyorlar. Tüketiciler günü artık bilinçli tüketiciler olarak kutlanıyor. Bu konunun bir tarafında biziz. Bilinçli tüketiciler bu durumu düzeltecek. Diğer tarafında ise şirketler, şeffaflık bakımından kendilerine çeki-düzen verecekler.” dedi.

VİDEO: 038
BAŞLIK: Mehmet Pehlivan: Tüketicilerin Bilgisizliğinden Faydalanıyorlar
RÖPORTAJ: Mehmet Pehlivan – Avukat
ETKİNLİK: 2.e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 15 Mart 2018, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara