e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Metaverse’de kişisel verileri koruma


Metaverse’de kişisel verileri koruma

Başkent Üniversitesi Öğretim Görevlisi Av. Özge Evci Eralp, “Metaverse’de yaşanan şeyler bizim kişisel verilerimize bakış açımızı da yavaş yavaş değiştiriyor” dedi.

Web 2.0’da bizim kimlik bilgilerimiz ve hesap bilgilerimizin önemli olduğunu belirten Eralp, “Ancak dijital cüzdanımız ile giriş yapacağız bu platformlara. Yani kimse bizim adımızla, soyadımızla, hesabımızın detaylarıyla değil, dijital cüzdanımızla ve avatarımızla ilgileniyor olacak. Bizim çok değerli olarak görülen iletişim bilgilerimiz; telefon numaramız, e-posta adresimizin yerine biyometrik verilerimiz; sesimiz, kalp atışlarımız, gözümüzün nereye baktığı ve bunlardan çıkabilen aynı zamanda sağlık sonuçları da daha değerli hale gelecek” şeklinde konuştu.

“Diyelim ki sizin hesabınız çalındı. Ne yapıyorsunuz? Şifrenizi değiştiriyorsunuz. Ama kimlik doğrulama ve biyometrik veriyle girdiğiniz bir platform, bu bilgilerinizi çaldırdığında artık sizin gözünüzü değiştirme, sesinizi değiştirme ihtimaliniz yok. O nedenle özellikle biyometrik veri ihlalleri anlamında, bu biyometrik verileri toplayan platformların çok daha fazla tedbir alması gerekecek” diyen Eralp, aksi halde kişilerin biyometrik verileri internete saçılarak ırkçılık, ayrımcılık, kişilerin biyometrik verilerinden çıkan sonuçlarla onlara fiziki zararlar verecek sağlık saldırıları ve kimlik hırsızlığı olabileceğinin altını çizdi.

VİDEO: 581
BAŞLIK: Metaverse’de Kişiler Verileri Koruma
KONUŞMACI: Av. Özge Evci Eralp – Başkent Üniversitesi Öğretim Görevlisi
ETKİNLİK: 5. e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi
TARİH: 17 Mayıs 2022, Salı
YER: Kişisel Verileri Koruma Kurumu – Ankara