e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Ne kadar fazla teknoloji, o kadar çok güvenlik açığı demek


Ne kadar fazla teknoloji, o kadar çok güvenlik açığı demek

IoT’nin (nesnelerin interneti) buzdolabı, telefonlar, IP alan tüm cihazlar yani internet ağına katılmış tüm nesneleri kapsadığını belirten NETAŞ Siber Güvenlik Hizmetleri Müdürü İsmail Orhan, “Ne kadar fazla teknoloji, ne kadar fazla IP’den bahsedersek o kadar çok da güvenlik açığından bahsedeceğiz” dedi.

Las Vegas’daki bir kumarhanede yaşanan siber saldırı olayına örnek veren Orhan, “Las Vegas’da bir tane kumarhane hacklenerek çok yüksek miktarda dolandırıldı. Nasıl oldu? Akvaryumun mama ve su besleyicisinin tamamen IoT cihazı olması nedeniyle bu kumarhanedeki büyük hacimli paralar çalındı” ifadelerini kullandı.

VİDEO: 580
BAŞLIK: Ne Kadar Fazla Teknoloji, O Kadar Çok Güvenlik Açığı Demek
KONUŞMACI: İsmail Orhan – NETAŞ Siber Güvenlik Hizmetleri Müdürü
ETKİNLİK: 5. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 25 Mart 2021, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara