e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Milli siber güvenlik stratejileri nelerdir?


Milli siber güvenlik stratejileri nelerdir?

HAVELSAN Siber Güvenlik Direktörü Dr. Mert Özarar, “Siber güvenlik, milli güvenlik kapsamında düşünülecek olursa NATO tarafından artık siber savaş olarak barış, kriz ve savaş dönemlerini kapsayan, hem askeri hem de sivil kesimi içine katan bir kavram kullanılıyor” dedi.

Devletlerin sürekli değişen ve gelişen siber tehditlere karşı esnek ve dinamik, kendi stratejik ilkelerini, yönergelerini, hedeflerini belirleyen ve siber güvenlikle ilgili riskleri azaltmak için özel tedbirler içeren kendi siber güvenlik stratejilerini geliştirmesi gerektiğini vurgulayan Özarar, “Milli siber güvenlik stratejilerinin dayandırılabileceği 3 temel model vardır. Birisi NATO’nun Kooperatif Siber Savunma Mükemmeliyet Merkezi (CCDCOE) Modeli. Diğeri Avrupa Birliği Ağ ve Bilgi Güvenliği Ajansı (ENISA) Modeli. Üçüncü ise Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU) Modeli” şeklinde konuştu.

VİDEO: 596
BAŞLIK: Milli Siber Güvenlik Stratejileri Nelerdir?
KONUŞMACI: Dr. Mert Özarar – HAVELSAN Siber Güvenlik Direktörü
ETKİNLİK: 5. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 25 Mart 2021, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara