e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Modern bir SOME için Süreç Yönetimi ve Otomasyon


Modern bir SOME için Süreç Yönetimi ve Otomasyon

14 Mart 2019 tarihinde Ankara’da Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Merkez Yerleşkesi’nde gerçekleşen 3.e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’ne, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, Genelkurmay MEBS Bşk. Hv. Tuğg. Alper Ketencioğlu, BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, TSK Siber Savunma Komutanı Albay Can Sert, Türksat Genel Müdürü Cenk Şen ve sektör temsilcileri katıldı.

3.e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’de SOME’ler hakkında bir sunum yapan Atar Labs Genel Müdürü Burak Dayıoğlu şunları söyledi: “SOME konusu neden hepimiz için siber güvenlik açısından kritiktir? Bunun için ne yapmaya çalışıyoruz? Türkiye’de ve dünyada durum nedir? Atar Labs olarak bu konuya ne tür bir katkı sağlamaya çalışıyoruz? Bir kaç istatistik paylaşarak konu için bir bağlam oluşturmayı deneyeceğim. Son beş senedir benzer istatistikler yayınlanıyor. Sızmaları hâlâ 220 günde fark ediyoruz. Bu rakam bir çok firmadan gelen rakamların ortalamasını gösteriyor. 220 gün uzun bir zaman. Bu süre Türkiye’deki futbol sezonun süresi demek. Yani sızan birini bir sezonluk sürede ancak fark edebiliyoruz.

Sızmayı ne kadar sürede tamalıyoruz? Ne yazık ki birisinin içeride olduğunu keşfettiğimizde derleyip toplayıp tamam artık bir daha aynı yerden giremeyecektir noktasına gelmemiz ne yazık ki yaklaşık dört ay sürüyor. O da Ankara’nın kabaca bir kışına denk geliyor.

Ne yazık ki ağımızda olan sızmaların üçte ikisini dışarıdan duyuyoruz. Bazen MİT’ten, bazen Emniyet’ten bazen Türk Telekom’dan, bazen operatörünüzden bazen USOM’dan haber alıyorsunuz. Yani her üç başarılı sızmanın ikisini dışarıdan birilerinden öğreniyoruz.”

VİDEO: 097
BAŞLIK: Modern bir SOME için Süreç Yönetimi ve Otomasyon
KONUŞMACI: Burak Dayıoğlu – Atar Labs Genel Müdürü
ETKİNLİK: 3.e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 14 Mart 2019, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara