e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Mümkün olan en düşük gecikmeyi sağlayabilen operatörler başarılı olacak


Mümkün olan en düşük gecikmeyi sağlayabilen operatörler başarılı olacak

Günlük hayatta kullanılan uygulamalardan video konferans uygulamalarının önemli olduğunu belirten DE-CIX International CEO’su Ivo A. Ivanov, “Popüler sanal masaüstleri, bulut uygulamaları, e-üretim sadece birkaç örnek aslında” dedi.

İnsanların giderek daha fazla sanal doktor ziyareti kullanmaya başladığını söyleyen Ivanov, “Çünkü çok daha iyi, daha verimli ve özellikle bu zamanlarda daha da güvenli. Dışarı çıkmamak için doktorunuzla konuşabilir, oturma odanızda veya bağlı arabanızda da sonuç alabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Tüm bunların ortak bir yönünün altyapı konusunda mümkün olan en düşük gecikme olduğunu aktaran Ivanov, “Çünkü tüm bu uygulamalar gecikmeye son derece duyarlıdırlar. Gecikme işe yaramazsa, performans korkunçtur. Kimse onu kullanmaz” şeklinde konuştu.

“Operatörler, uygun bir yüksek çözünürlüklü spor canlı akışının, 30 milisaniyeden daha yüksek veya 30 milisaniyeden daha düşük çevrimiçi oyunlarda düzgün bir şekilde gerçekleştirilemeyeceğini söylüyorlar. Gerçek zamanlı robotik üretiminde sadece iki ila üç milisaniyeden bahsediyoruz. İş otomasyonuna ve otonom sürüşe gelince sadece iki ila üç milisaniyeye geliyorsa, mümkün olduğunca yakın bir altyapıya ihtiyacımız var” diyen Ivanov, mümkün olan en düşük gecikmeyi sağlayabilen altyapı operatörlerinin başarılı olacağını dile getirdi.

VİDEO: 526
BAŞLIK: Mümkün Olan En Düşük Gecikmeyi Sağlayabilen Operatörler Başarılı Olacak
KONUŞMACI: Ivo A. Ivanov – DE-CIX International CEO
ETKİNLİK: 5. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 25 Mart 2021, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara