e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Musa Savaş: Gelecek Etkinliklerimiz Fiziksel Olsa Bile YouTube’dan da Canlı Yayınlayabiliriz


Musa Savaş: Gelecek Etkinliklerimiz Fiziksel Olsa Bile YouTube’dan da Canlı Yayınlayabiliriz

Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) binasında, 12 Kasım 2020’de hibrit olarak gerçekleştirilen 3.e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi’nde, e-Safe Kurucusu ve Zirve Başkanı Musa Savaş ile etkinlik gündemini değerlendirdik.

Savaş, etkinlik ile ilgili şunları söyledi: “Böyle bittiği zaman çok mutlu oluyorum ve çok keyif alıyorum. Hem ülkemize hem de milletimize faydalı olduğumuz için mutluyuz. Zaten bu düşünce ile yapıyoruz bunları.”

Savaş, bir sonraki etkinliğin ipuçlarını da verdi: “Bir aksilik olmazsa 20 Mayıs 2021’de, yine burada, dördüncüsünü yapacağız. İnşallah o zamana kadar bu salgın belirli bir rutine girerse veya bir şekilde salgınla baş edilmiş olursa tabii ki yine eskiye dönüp, kalabalıklarla yapmayı çok istiyoruz. Çünkü misafir olmadığı zaman, boş tribünlere oynanan futbol maçı gibi oluyor. Ama hayat da bir yandan devam ediyor. Misafir yok diye yapmamazlık da etmemiz gerekiyor. Dolayısıyla bu gidişata bakacağız ama 2021 Mayıs’ında mutlaka yapacağız.”

Savaş, etkinliklerin hibrit şekilde düzenlenmesinin çeşitli faydalarının olduğunun altını çizdi: “Bu bizim için çok ilginç bir deneyim oldu. Biz daha önce bu etkinlikleri yaparken, YouTube kanalından canlı yayınlamıyorduk. Sonrada koyuyorduk, videolarımızı montajladıktan sonra. Yarın bir gün fiziksele dönsek bile YouTube’dan da canlı yayınlamaya devam etmenin faydalı olacağına inanıyoruz. Dolayısıyla biz bunu, salgından sonra fiziksele dönsek bile YouTube’dan da canlı yayınlamaya devam etmeyi düşünüyoruz.”

VİDEO: 200
BAŞLIK: Musa Savaş: Gelecek Etkinliklerimiz Fiziksel Olsa Bile YouTube’dan da Canlı Yayınlayabiliriz
RÖPORTAJ: Musa Savaş – e-Safe Kurucusu ve Zirve Başkanı
ETKİNLİK: 3. e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi
TARİH: 12 Kasım 2020, Perşembe
YER: Kişisel Verileri Koruma Kurumu – Ankara