e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Mustafa Dayıoğlu: Siber Güvenliğin Ülkemizdeki Geleceği Umut Verici


Mustafa Dayıoğlu: Siber Güvenliğin Ülkemizdeki Geleceği Umut Verici

İstanbul’da 8 Mayıs 2018 tarihinde Boğaziçi Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen 1.e-Safe Boğaziçi Kişisel Verileri Korumada Yerli Çözümler Zirvesi’nde TÜBİTAK BİLGEM Siber Güvenlik Enstitüsü Müdürü Mustafa Dayıoğlu etkinlikle ilgili düşüncelerini bizimle paylaştı.

Zirveyi değerlendiren TÜBİTAK BİLGEM Siber Güvenlik Enstitüsü Müdürü Mustafa Dayıoğlu şunları söyledi: “Zirve çok heyecanlı. Özellikle genç katılımcıların ilgi göstermesi, siber güvenliğin ülkemizdeki geleceği acısından umut verici. Ülke olarak genç potansiyelimiz ve gençlerin bu tür zirveleri takip etmesi hem onların gelecekteki kariyerleri açısından vizyon oluşturması, hem de sektörün tecrübeli duayen isimleri ile bir araya gelinmesi çok kıymetli.

Uluslararası fonlarda önemli olan doğru talebe karşı doğru arz oluşturmaktır. Siber güvenlik açısından saldırılar her zaman devam ediyor, gelişiyor ve evrimleşiyor. Uluslararası fonların ya da onların ürettiği ürünlerin odak noktası, gelişen tehditlere karşı çözümler oluşturulması. Türkiye’den bu tarz bir çalışmanın çıkabilmesi için öncelikle siber tehditlerin gelişimini çok iyi analiz etmemiz lazım. O tehditlerin çözüm için alt yapı oluşturmamız lazım. Bu çalışmalardan sonra her yandan fon bulabiliriz.”

VİDEO: 082
BAŞLIK: Mustafa Dayıoğlu: Siber Güvenliğin Ülkemizdeki Geleceği Umut Verici
KONUŞMACI: Mustafa Dayıoğlu – TÜBİTAK BİLGEM Siber Güvenlik Enstitüsü Müdürü
ETKİNLİK: 1.e-Safe Boğaziçi Kişisel Verileri Korumada Yerli Çözümler Zirvesi
TARİH: 8 Mayıs 2018, Salı
YER: Boğaziçi Üniversitesi, Albert Long Hall Kültür Merkezi – İstanbul