e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Osman Doğan: Artık Gençler Windows Uyumlu Doğuyor


Osman Doğan: Artık Gençler Windows Uyumlu Doğuyor

İstanbul’da 8 Mayıs 2018 tarihinde Boğaziçi Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen 1.e-Safe Boğaziçi Kişisel Verileri Korumada Yerli Çözümler Zirvesi’nde Cezeri Siber Güvenlik Akademisi’nden Osman Doğan röportaj verdi.

Zirveyi değerlendiren Osman Doğan şunları söyledi: “Zirve için Bilgin Metin hocamıza ve organizasyon komitesine çok teşekkür ediyoruz. Bu kadar kaliteli hocanın bir araya gelmesi ve onları dinleme şansına ulaştık, teşekkür ediyoruz.

Artık gençler Windows uyumlu doğuyor. Gençlere kıyasla, yaşı daha ileri seviyede olan arkadaşlarımızın yapay zeka, siber güvenlik vb. konularını kavraması çok daha zor oluyor. Bizim ülke olarak verimli, kaliteli, kendisini geliştirmeye adamış ve yetiştirmiş öğrencilerimiz, gençlerimiz var. Bunlara hem kamuda hem özel sektörde düzgün bir şekilde iş istihdamı sağlanabilir. Gençlerin kendisini yetiştirmesi için üniversitelerde ilgili bölümler açılabilir. Onları bu ekosisteme dahil ederek, güvenlik uzmanları ile bu alanda yol gösterecek kişilerle bir araya gelerek bu yolu hep birlikte çizebiliriz.

Gençler bizim geleceğimiz… Gelecekde ülke olarak dünyanın ilk 10 ekonomisine girmek istiyorsak, bugünden ortaokul, ilkokul seviyesindeki gençlere açık kaynak kodlu yazımların öğretilmesi, teşvik edilmesi gerekiyor. Onlara yazılım programlama konularını öğretmemiz; siber güvenlik, yapay zeka gibi konularında belki ilkokula kadar inmemiz gerekiyor ki böylece biz çok gerilerde olduğumuz bu alanda diğer ülkelere yaklaşalım.”

VİDEO: 083
BAŞLIK: Osman Doğan: Artık Gençler Windows Uyumlu Doğuyor
KONUŞMACI: Osman Doğan – Cezeri Siber Güvenlik Akademisi
ETKİNLİK: 1.e-Safe Boğaziçi Kişisel Verileri Korumada Yerli Çözümler Zirvesi
TARİH: 8 Mayıs 2018, Salı
YER: Boğaziçi Üniversitesi, Albert Long Hall Kültür Merkezi – İstanbul