e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

NATO’nun gündeminde siber güvenlik var!


NATO’nun gündeminde siber güvenlik var!

E-Safe’in her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği siber güvenlik zirvelerinin 8’incisi, 18 Ocak 2024 Perşembe günü İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’ne gerçekleştirildi.

8’inci e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’nin bu yıl odaklandığı konu ‘’Siber Güvenlikte Kariyer’’ oldu.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Bilgi Teknolojileri Ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, “Bugün NATO artık hava, kara, deniz ile birlikte siber güvenliği de gündemine almış durumda ve bu yıl ilk kez bir Siber Savunma Toplantısı yapıldı. Bu devamlı olarak yapılacak. Çünkü siber dediğiniz alan dünyada tek başına yürüyebileceğiniz bir alan değil. Bir koordinasyon gerekiyor. Bir farkındalık gerekiyor” dedi.

Karagözoğlu devamında, “Biz BTK olarak USOM (Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi) ile birlikte hem bu farkındalığı oluşturmakta, hem tespit ettiğimiz bu tür zararlı bağlantılar olsun diğer içerikler olsun bunların bildirimlerini yapmak, sektörü bu anlamda bilinçlendirmek ve aynı zamanda da en önemli eksik olan insan kaynağının yetiştirilmesi noktasında BTK Akademi ile birlikte bu alana katkı sağlamaktayız” ifadelerini kullandı.

Her yıl 1 milyondan fazla siber saldırı gerçekleştiğini belirten Karagözoğlu, “Bunu bir saat dilimine böldüğümüz zaman yaklaşık 30 saniye de bir saldırı gerçekleşiyor. Buna karşı kendi yazılımlarımızı gerçekleştirdik. AVCI, AZAD, KASIRGA ve ATMACA dediğimiz tamamen BTK tarafından geliştirilen yazılımlar var. AVCI uygulaması, zararlı yazılımların, etkilenmiş sistemlerin komuta kontrol merkezlerinin tespitini yapıyor. AZAD uygulaması ile botnetlere dahil olmuş zararlı yazılımların tespiti yapılıyor. KASIRGA projesi ile ülkemizin internete açık kaynaklarına ilişkin zafiyet taraması ve hizmet sürekliliğinin sağlanmasına yönelik izleme faaliyetleri takip edilmekte. ATMACA projesi ile ise, yüzlerce zafiyete ait riskler proaktif bir şekilde tespit edilmekte” diye konuştu.

VİDEO: 727
BAŞLIK: NATO’nun Gündeminde Siber Güvenlik Var!
KONUŞMACI: Ömer Abdullah Karagözoğlu – Bilgi Teknolojileri Ve İletişim Kurumu Başkanı
ETKİNLİK: 8. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 18 Ocak 2024, Perşembe
YER: İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi – İstanbul