e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Uber üç ay sonra tekrar hack’lendi!


Uber üç ay sonra tekrar hack’lendi!

Üç ay önce 18 yaşındaki bir hacker tarafından hack’lenerek gündemden düşmeyen Uber, yeniden siber saldırının kurbanı oldu. Uber, çalışanların e-posta adresleri de dahil olmak üzere veri sızıntısı yaşadığını açıkladı.

Geçtiğimiz Eylül ayında siber saldırı ile karşı karşıya kalan şirket, tekrardan hack’lendi. Bir hacker formunda 77 binden fazla Uber çalışanının verilerinin yanı sıra Uber ve Uber East tarafından kullanılan mobil cihaz yönetim platformlarıyla ilişkili olduğu iddia edilen kaynak kodu paylaşıldı. Yapılan açıklamada, incelemenin sürdüğü ve kaynak kodlarının Uber’e ait olmadığı, bunun Eylül ayında yaşanan siber güvenlik olayıyla da bir bağlantısı olmadığı belirtildi.

Hacker’ın Uber’in kodları ve müşterileriyle ilgili veri dosyalarını barındıran AWS yedekleme sunucusuna erişmeyi başardığının da altı çizildi.