e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Network Mimarisinde Güvenlik Kuralları Değişti


Network Mimarisinde Güvenlik Kuralları Değişti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) himayesinde 30 Mart gününde “Make It Safer” sloganıyla düzenlenen 1. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’nde Vmware Bölge Satış Müdürü Murat Altun, “Network Mimarisinde Güvenlik Kuralları Değişti” konusunda konuşmasını gerçekleştirdi.

 

Güvenlik açısından günümüz binalarının durumunu değerlendiren Altun, şirket olarak yaptıkları çalışmalardan bahsederek şunları söyledi: “Artık hepimiz plazalarda, yüksek binalarda çalışıyoruz; bloklarda güvenli sitelerde yaşıyoruz. Bunlar yapılırken güvenlik çözümleri yapılıyor; X-Ray cihazları konuluyor, kartlı geçişler, kimlik doğrulamalar, turnikelerden geçiş gibi kurallar uygulanıyor. Bu şekilde uygulanmasına rağmen saldırılar olabiliyor. Mevcut mimarının durumu ne kadar istersek isteyelim bazı önlemlerin alınmasına engel oluyor.

Bu güvenliklerin artırılması için her kata bir güvenlik cihazları, yetkilendirme, şifrelendirme, her odaya ayrı bir kimliklendirme, yeniden üst taraması ve hatta her kişinin yanına bir güvenlik görevlisi… Bu şekilde çalışmak zor olur sanki. Bir durumu yönetmek için yapmamız gereken ilk şey ölçmek, bu trafik analizi ile yapılabilir. Bunun sonuçları ile binamızın veya güvenlik duvarımızın çevrelediği yeri aslında bir işe yarayıp yaramadığını görebiliriz. İki sonuç çıkabiliyor: bir sınırımız var, giriş çıkış güvenlikli ama sınır içerisinde kontrolsüz bir trafik, gözleyemediğimiz, engelleyemediğimiz bir trafik olabiliyor. Diğer tarafta her kapıya her kata her kişiye güvenlik hesaplanınca da operasyonel olarak verimsiz hatta imkansız işlemler oluyor. Şirketimiz bu konu ile ilgili farklı yaklaşımlar sunuyoruz.”

VİDEO: 007
BAŞLIK: Network Mimarisinde Güvenlik Kuralları Değişti
KONUŞMACI: Murat Altun
ETKİNLİK: 1.e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 30 Mart 2017, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu- Ankara