e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Siber Güvenlik, Siber Suç


Siber Güvenlik, Siber Suç

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) himayesinde 30 Mart gününde “Make It Safer” sloganıyla düzenlenen 1. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’nde Bilgi İşlem Yöneticisi Muharrem Canbolat, “Siber Güvenlik, Siber Suç” konusunda konuşmasını gerçekleştirdi.

 

“Siber güvenlik, siber suç boyutu olmadan güvenliği sağlamak çok mümkün değil.” diyerek sözlerine başlayan Canbolat, şunları ekledi. “Evimizin kapı bizi dışardaki tehlikelerden koruyor. Kapımızı ne kadar güçlendirirsek güçlendirelim ne kadar mükemmel yaparsak yapalım sokaktaki tehlikelerden ne kadar güvende olabiliriz. Ki tarih bize göstermiştir ki, hiçbir set, hiçbir kale aşılmaz değildir. Siber alemde de sokaklar güvenli olmadan, güvenlikten bahsedemeyiz. Siber suçlarla mücadelede üç önemli aşama vardı. Önleme, soruşturma, delillendirme… Özellikle delillendirme, bu aşamada kullanılan da eksiklikler var. BU işin başlangıcında bir araç kullanıyordu. Günümüzde içinde veri barındırabilen cihazlar arttı. Artık bir kişinin birçok aracı var. 4.0’ın gelişimi, bulut sistemleri ile alanlar iyice gelişti ve siber güvenliğe ihtiyaçta aynı oranda artış yaşandı.”

VİDEO: 008
BAŞLIK: Siber Güvenlik, Siber Suç
KONUŞMACI:Muharrem Canbolat
ETKİNLİK: 1.e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 30 Mart 2017, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara