e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Nirvana Finance hack’lendi!


Nirvana Finance hack’lendi!

Nirvana Finance siber saldırıya uğradığını aktardı ve bunun üzerine stabil coin’i çöktü. Siber saldırganların yöntemi ise dikkat çekti.

Günümüzde sıkça kripto para borsalarının siber saldırıya uğradığını duyuyoruz. Henüz yeni bir teknoloji olan blokzincir açıklarını bulan ve ağırlıklı olarak Kuzey Koreli siber suçluların milyonlarca vurgun yaptığı görülüyor. Hacker’ların her defasında farklı bir yol izlemesi ise şaşırtıyor. Siber tehdit aktörleri, platforma borç veriyormuş gibi davranarak fazla kripto para üretilmesini sağladı ve Nirvana Finance’i 3.49 milyon doları doğrudan zarara uğrattı. Ayrıca kullanıcılarını da dolaylı yoldan bu zarara sürükledi.

Siber saldırının ardından ANA token yüzde 82 değer kaybederek, 1.48 dolar oldu. Stabil coin NIRV ise denge bozulduğu için yüzde 83 değer kaybetti.

Solana ağında faaliyet gösteren Nirvana Finance, flash borç olarak tanımlanan bu siber saldırı yöntemi ile zarara uğradı. Siber saldırgan, Solend platformundan 10 milyon dolarlık USDC borç aldı. Nirvana Finance platformunu ise, manipüle ederek bunu 10 milyon doları yeniden Solend platformuna gönderdi ve elinde kalan 3.49 milyon doları ETH yaparak kaçırdığı da gelen bilgiler arasında yer aldı.

Nirvana Finance, siber saldırganın izini sürüyor ve varlıkları iade ettiği takdirde 300 bin dolarlık bir ödül de vadettiğini vurguladı.