e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Siber savaş süreçleri


Siber savaş süreçleri

Siber savaşın, devlet veya devlet türü aktörler tarafından kritik altyapılara olan saldırılar olduğunu belirten CNK Global Consultancy Co. Direktörü M. Kani Hacıpaşaoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Siber güvenlik dediğimiz şey aslında bir sistemin üzerinde önceden aldığımız pasif tedbirler, önceden yaptığımız güvenlik ayarlamaları, kurduğumuz yazılımlar, donanımlar ve başlangıçta aldığımız tedbirlerdir.”

Siber savunmanın ise mevcut bilişim sistemlerini siber saldırılara karşı korumak için hem karşı tarafı izlemek, hem de buna karşı tedbirler almak olduğunu dile getiren Hacıpaşaoğlu, sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Resilience (esneklik) dediğimiz şey de siber saldırılar sonucunda çökertilmiş bir sistemin en kısa zamanda eski haline getirilmesidir.”

VİDEO: 450
BAŞLIK: Siber Savaş Süreçleri
KONUŞMACI: M. Kani Hacıpaşaoğlu – CNK Global Consultancy Co. Direktörü
ETKİNLİK: 4. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 24 Eylül 2020, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara